ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη Superfoods εξαγόρασαν οι όμιλοι ΒΙΑΝΕΞ και ΠΑΦΑΡΜ

Τη Superfoods εξαγόρασαν οι όμιλοι ΒΙΑΝΕΞ και ΠΑΦΑΡΜ

Στον κλάδο των συμπληρωμάτων διατροφής, ο οποίος το τελευταίο διάστημα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, εισέρχονται δύο φαρμακοβιομήχανοι, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος (της ΒΙΑΝΕΞ) και ο κ. Κ. Παπάζογλου (της ΠΑΦΑΡΜ). Οι δύο επιχειρηματίες ανακοίνωσαν χθες την εξαγορά από κοινού (κατά 50% έκαστος) της εταιρείας Superfoods, η οποία δραστηριοποιείται στα συμπληρώματα διατροφής και στα λειτουργικά τρόφιμα.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ που επιτρέπει στους δύο εταίρους, αφενός, να επωφεληθούν από το υφιστάμενο δίκτυο που ήδη διαθέτουν και, αφετέρου, να έχουν πωλήσεις και κέρδη από προϊόντα των οποίων οι τιμές –σε αντίθεση με τα φάρμακα– δεν καθορίζονται κεντρικά από το κράτος. «Η εξαγορά της Superfoods έρχεται σε μια συγκυρία που βρίσκει πληγωμένο τον κλάδο του φαρμάκου στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η επένδυση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Ο κ. Παπάζογλου, από την πλευρά του, παρουσίασε τον κ. Γ. Λιακόπουλο, ιδρυτή της Superfoods, ο οποίος, μετά την πώλησή της, αναλαμβάνει πλέον ρόλο συμβούλου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 και το 2014 έφθασε να κάνει τη διανομή 66 και πλέον προϊόντων πανελλαδικά. Στόχος, πάντως, των νέων ιδιοκτητών είναι η επέκταση της Superfoods και εκτός ελληνικών συνόρων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι δύο ιδρυτές των εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ και ΠΑΦΑΡΜ, Παύλος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Παπάζογλου, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Δ. Φιλιώτης.