ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (17/03/16)

Σύντομα (17/03/16)

7 Απριλίου ξεκινά τις πτήσεις για Αθήνα η Croatia Airlines

Στις 7 Απριλίου η Croatia Airlines ξεκινάει για άλλη μια χρονιά τις πτήσεις της για την Αθήνα, που θα έχουν διάρκεια έως τις 16 Οκτωβρίου, ενισχύοντας σταδιακά τα δρομολόγιά της και φτάνοντας στα επτά εβδομαδιαίως. Από τον Ιούνιο θα συνδέει την Αθήνα με το Ντουμπρόβνικ και το Ζάγκρεμπ καθημερινά εκτός Παρασκευής και από τις 7 Μαΐου θα αναχωρεί πτήση από την Αθήνα προς το Σπλιτ κάθε Σάββατο. Επιπλέον, η εταιρεία, η οποία είναι μέλος της αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance, επεκτείνει το δίκτυό της, συνδέοντας με απευθείας πτήσεις το Ζάγκρεμπ με την Πράγα, το Μιλάνο, τη Λισσαβώνα και την Αγία Πετρούπολη. Από τις 20 Μαΐου ξεκινάει πτήσεις από το Ζάγκρεμπ προς τη Λισσαβώνα και το Μιλάνο τρεις φορές την εβδομάδα και προς την Πράγα τέσσερις φορές, ενώ από τις 2 Ιουνίου θα εκτελεί δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Αγία Πετρούπολη.

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για «Νεοφυή Επιχειρηματικότητα»

Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου από τις 12 μ. η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τους ενδιαφερομένους της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η περίοδος υποβολής διαρκεί από 17/3/2016 έως 27/4/2016. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ο τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερομένους. Διευκρινίζεται ότι για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών. Οι προτάσεις που θα αξιολογηθούν θετικά στη δράση θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και τόπο αποστολής/παραλαβής του φυσικού φακέλου που θα περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά. Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες μόνον εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 17/3/2016.

Σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή θα μπορούν οι αγρότες να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς της ΔΕΗ, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης. Από τα στοιχεία που έδωσε η ΔΕΗ στη δημοσιότητα προκύπτει ότι το 11,2% των αγροτών συγκεντρώνει το 86,7% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών του κλάδου, ύψους 116,2 εκατ. Από τους 206.317 δικαιούχους αγροτικού τιμολογίου οι 23.207 έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, οι οποίες ανέρχονται σε 100,8 εκατ. «Αναμένουμε από τους αγρότες να ανταποκριθούν σε αυτή τη γενναία ρύθμιση και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, προϋπόθεση για να εξακολουθήσει η επιχείρηση να παίζει τον κοινωνικό της ρόλο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης.

Θυγατρική στην Ιταλία από την «Καράτζης»

Η εισηγμένη εταιρεία «Καράτζης» συνέστησε θυγατρική εταιρεία στην Ιταλία, την Karatzis Italia Srl με έδρα το Μιλάνο. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας καθορίστηκε σε 10.000 ευρώ και υπάρχει πρόβλεψη να αυξηθεί στις 100.000 ευρώ. Η συμμετοχή της εισηγμένης αντιστοιχεί στο 51% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής. Η λειτουργία της εταιρείας είναι αμιγώς εμπορική και απευθύνεται κυρίως στην αγορά της Ιταλίας. Ο όμιλος επιχειρήσεων Καράτζη δραστηριοποιείται κυρίως στην κατασκευή υλικών δικτύων. Επίσης, διαθέτει ιδιόκτητο ξενοδοχείο 5 αστέρων, το Nana Beach, δυναμικότητας 1.400 κλινών στη Χερσόνησο Κρήτης.

Στις 22 Απριλίου τα Greek Hospitality Awards

Στις 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Αθήνα ο θεσμός των Greek Hospitality Awards 2016, ο οποίος επιβραβεύει την αριστεία στον χώρο των ελληνικών ξενοδοχείων. Στο πλαίσιο αυτό, η διοργανώτρια εταιρεία Ethos Awards ανακοίνωσε τη συνδιοργάνωση της φετινής εκδήλωσης με τη ΔΕΘ-Ηelexpo. Επίσης, στις 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την Bοussias Communications, το Social Media in Tourism Conference, στο οποίο πέντε διεθνείς επαγγελματίες από τον χώρο των social media θα παρουσιάσουν καίριες πρακτικές για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Εξάλλου, η Swot Simple Way of Tourism θα διοργανώσει στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο ξενοδoχείο Metropolitan Athens το Business Travel Professionals Forum. Στο πλαίσιο του φόρουμ θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες (ξενοδοχεία, χώροι οργάνωσης, εκδηλώσεων) να συναντήσουν εκπροσώπους εταιρειών και ταξιδιωτικών γραφείων της ελληνικής και διεθνούς αγοράς που πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια και εταιρικές εκδηλώσεις.