ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

61 αεροσκάφη αριθμεί πλέον ο στόλος της Aegean Airlines

61 αεροσκάφη αριθμεί πλέον ο στόλος της Aegean Airlines

Την ολοκλήρωση ενός σημαντικού επενδυτικού κύκλου σηματοδότησε η παραλαβή του τελευταίου εκ των επτά αεροσκαφών Airbus A320ceo, που προσέθεσε η Aegean Airlines στον στόλο της, ο οποίος μετρά πλέον 61 αεροσκάφη. Η τελετή παράδοσης του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικής τελετής που έγινε στην έδρα της Airbus, στην Τουλούζη της Γαλλίας. Τα A320ceo είναι εξοπλισμένα με τα νέα «Sharklets» στα φτερά των αεροσκαφών, καθώς και με κινητήρες V2500. Πρόκειται για ακροπτερύγια ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών ρύπων κατά μέσο όρο 2-3%, ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης. Η εταιρεία αποφάσισε στη χειρότερη περίοδο της κρίσης να επιβεβαιώσει την παραγγελία των επιπλέον επτά αεροσκαφών A320ceo, και μάλιστα τα δύο παρελήφθησαν τον Ιούνιο (τέλος Ιουνίου) και τον Ιούλιο του 2015, εν μέσω capital controls. Το τρίτο αεροσκάφος έφθασε επίσης τον Ιούλιο, το τέταρτο τον Νοέμβριο, το πέμπτο τον Φεβρουάριο του 2016, το έκτο στις αρχές Μαρτίου και την περασμένη Πέμπτη, το έβδομο και τελευταίο Airbus Α320ceo, που αποτελούσε τη συγκεκριμένη παραγγελία.

«Ολοκληρώνουμε έναν κύκλο που ξεκίνησε το 2007, οπότε παραλάβαμε το πρώτο αεροπλάνο από τα αρχικά οκτώ Airbus τα οποία είχαμε παραγγείλει, και τώρα φθάνουν τα 47. Τότε υπήρχαν αμφιβολίες για το κατά πόσον η αρχική παραγγελία των οκτώ αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί, λόγω του ύψους της επένδυσης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης.

Εντυπωσιασμένος από την ανάπτυξη της Aegean παρά τα δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Airbus για την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τον Ειρηνικό Christopher Buckley.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την ελληνική αεροπορική εταιρεία έναν εξαίρετο συνεργάτη του ομίλου Airbus.

«Είμαστε από τις λίγες εταιρείες οι οποίες, μετά την εξαγορά, αναπτυσσόμαστε συνεχώς επί τρία χρόνια», περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης. «Ετσι, από το 2012 μέχρι το 2015 έχουμε σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών μας, από 6,1 σε 11,6 εκατ. επιβάτες, αναπτυσσόμαστε υγιώς και με κερδοφορία από το 2013 έως το 2015 και θα δούμε επίσης ανάπτυξη και στο 2016». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέας παραγγελίας των A320neo, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν ύστερα από ένα χρόνο.