ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση εσόδων και πωλήσεων για τα καταστήματα Public το 2015

Αύξηση εσόδων και πωλήσεων για τα καταστήματα Public το 2015

Θετική πορεία είχε το 2015 η εταιρεία Retailworld που διαχειρίζεται τα καταστήματα Public. Η εταιρεία, που ελέγχεται από τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό, ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 22% και για πρώτη φορά στη δεκαετή ιστορία της εμφάνισε θετικά λειτουργικά κέρδη (EBITDA).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το 2015 αποτέλεσε έτος-ορόσημο, καθώς ολοκληρώνοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας της κατέγραψε, για πρώτη χρονιά, λειτουργική κερδοφορία. Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 146 χιλ. ευρώ έναντι ζημίας 10 εκατ. ευρώ το 2014. Από την άλλη πλευρά, ο κύκλος εργασιών σημείωσε σημαντική αύξηση της τάξεως του 22,6% σε συγκρίσιμη βάση. Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της χρήσης 2015 ανήλθε στο ποσό των 222,5 εκατ. ευρώ, έναντι 181,6 εκατ. ευρώ το 2014. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, τα καταστήματα Public αναδείχτηκαν Νο 1 στις πωλήσεις λιανικής (retailer) σε συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, στις κάμερες, στα βιβλία, στις ταινίες, στην μουσική και στα εισιτηρίων θεαμάτων. Eπίσης σημαντική ήταν και η συμβολή των εποχικών κατηγοριών στην άνοδο των πωλήσεων παράλληλα με την ενίσχυση του μεριδίου των καταστημάτων Public σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ενώ επιβεβαιώνουν τη στρατηγική ανάπτυξης μεριδίων των Public στην αγορά των προϊόντων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Retailworld A.E., Χρήστος Καλογεράκης. «Θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε, «να εξελισσόμαστε αποβλέποντας πάντα στο χαμόγελο των επισκεπτών μας».

Την ανάδειξη των Public σε μία από τις ισχυρότερες αλυσίδες του ελληνικού λιανεμπορίου, σύμφωνα με την εταιρεία, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι, πέρυσι, 25 εκατ. καταναλωτές επισκέφθηκαν τα καταστήματα του δικτύου. Επίσης 32 εκατομμύρια επισκέπτες εμπιστεύτηκαν τα δύο ηλεκτρονικά καταστήματα της εταιρείας, σε Ελλάδα και Κύπρο, υλοποιώντας 800.000 ειδικές παραγγελίες σε δυσεύρετα βιβλία και προϊόντα του εξωτερικού. Σήμερα, λειτουργούν 48 καταστήματα Public, ενώ νέο κατάστημα Public αναμένεται να αποκτήσει η Μυτιλήνη.