ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (23/03/16)

Σύντομα (23/03/16)

Στις 7 Απριλίου η διάθεση του iPhone SE από την iSquare

H iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο ανακοινώνει ότι η Apple παρουσίασε το νέο iPhone SE, το πιο ισχυρό τηλέφωνο με 4-ιντσών οθόνη και νέο πανίσχυρο iPad Pro στις 9,7 ίντσες, τα οποία αναμένονται στην Ελλάδα στις 7 Απριλίου. Το iPhone SE προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις με τον ίδιο 64-bit επεξεργαστή Α9 που προσφέρεται στο iPhone 6s και το iPhone 6s Plus για απίστευτα γρήγορες ταχύτητες επεξεργασίας, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ταχύτερες ασύρματες συνδέσεις και 12-megapixel κάμερα iSight που προσφέρει Live Photos και εγγραφή 4K βίντεο. Είναι διαθέσιμο σε μια γνωστή, αγαπημένη, συμπαγή σχεδίαση σε τέσσερα πανέμορφα μεταλλικά φινιρίσματα, συμπεριλαμβανομένου και του χρώματος ροζ-χρυσαφί. «Το iPhone SE είναι μια συναρπαστική νέα ιδέα – ξεκινήσαμε με μία αγαπημένη σχεδίαση, που έχει αποτελέσει πρότυπο και το επαναπροσδιορίσαμε από μέσα προς τα έξω. Το αποτέλεσμα είναι το πιο όμορφο και ισχυρό τηλέφωνο με οθόνη τεσσάρων ιντσών στον κόσμο», είπε ο Φίλιπ Σίλερ, αντιπρόεδρος Worldwide Marketing της Apple.

Επένδυση 7 εκατ. της DECA Investments στην Damavand

Την επένδυση 7 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Damavand ανακοίνωσε η DECA Investments αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Hellenic Growth Fund. Η Damavand είναι μια δυναμική ελληνική επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, κυρίως τομάτας και χυμών φρούτων, έναν κλάδο στον οποίο η Ελλάδα έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Με έσοδα 14 εκατ. ευρώ το 2014, ικανοποιητική κερδοφορία και ανερχόμενη εξαγωγική δραστηριότητα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο της. Η επένδυση θα επιτρέψει στην Damavand να διευρύνει την παραγωγική της βάση, να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό πλεονέκτημα που της παρέχει η γεωγραφική της θέση, να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις και εξαγωγές της και να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στον διεθνή χώρο. Στρατηγική του Diorama Fund είναι να πραγματοποιεί επενδύσεις σε δυναμικές, αναπτυσσόμενες, εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις. Βασικός στόχος είναι να βοηθήσει εταιρείες να εκμεταλλευτούν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και να γίνουν ισχυροί παίκτες στον διεθνή χώρο.

Είσοδο στην ελληνική αγορά με κατάστημα στο «The Mall Athens» πραγματοποιεί η νέα φίρμα καλλυντικών 3INA (προφέρεται Mina). Η είσοδος στην ελληνική αγορά γίνεται μέσω της Trade Status, η οποία ελέγχεται από την κ. Λήδα Φουρλή, σύμβουλο εκτελεστικό μέλος του δ.σ. του ομίλου Fourlis. Σημειώνεται ότι η Trade Status αναπτύσσει σε Ελλάδα και Κύπρο τη γαλλική αλυσίδα παιδικών ρούχων «Du Pareil Au Meme» (DPAM). Το κατάστημα στην Ελλάδα αποτελεί μόλις το δεύτερο για τη νέα φίρμα καλλυντικών, με το πρώτο να έχει ανοίξει τέλη Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. To πλάνο της Trade Status προβλέπει τη δημιουργία ακόμη 2-3 καταστημάτων 3INA εντός του 2016 στην ελληνική αγορά, ενώ σε μεσοπρόθεσμη βάση αναμένεται η ανάπτυξη της φίρμας σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, αγορές στις οποίες η ελληνική εταιρεία έχει λάβει το master franchise.

Ξεκίνησε η μετατροπή του Βερόπουλου

Στην περιοχή της Ριζούπολης εγκαινιάστηκε το πρώτο «My Market» που προέρχεται από ανακαίνιση καταστήματος πρώην «Βερόπουλος». Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει γίνει η μετατροπή σε ακόμη 14 καταστήματα σε Αττική και Πάτρα, ενώ θα ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες σε ακόμη πέντε σημεία πώλησης. Στόχος της «Metro» είναι να αλλάξει σταδιακά, σε ορίζοντα τριετίας, όλα τα καταστήματα «Βερόπουλος» σε «My Market». Το εν λόγω κατάστημα βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ηρακλείου, έχει συνολικούς χώρους πώλησης 1.000 τ.μ. και χώρο στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο. Στο κατάστημα εγκαταστάθηκε και νέο μηχανογραφικό σύστημα.

Τέλη Μαΐου ξεκινά να λειτουργεί η νέα μονάδα της Αμφιγάλ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να λειτουργήσει η νέα μονάδα παραγωγής τυριών της Αμφιγάλ, στην Αμφιλοχία. Η μονάδα, επένδυση που ξεπέρασε τα 7,8 εκατομμύρια ευρώ, θα παράγει σε πρώτη φάση φέτα και σκληρά τυριά με προορισμό κυρίως τις ΗΠΑ, ενώ μέρος της παραγωγής θα διατίθεται στην τοπική αγορά και επιλεγμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Η Αμφιγάλ αποτελεί εταιρεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ενωση Αγρινίου» και συμμετέχουν επίσης με 10% η Ενωση Καλαβρύτων, η εταιρεία «Ελληνικές Πρωτεΐνες» και ο σύνδεσμος δήμων και κοινοτήτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η παραγωγή αναμένεται να φτάνει τους 1.650 τόνους φέτας και 350 τόνους σκληρών τυριών. Αρχικά στο εργοστάσιο θα απασχολούνται 33 εργαζόμενοι. Η Αμφιγάλ λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια έχοντας συνεργασία με 144 παραγωγούς από τους οποίους συγκεντρώνει το γάλα.