ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (30/03/16)

Σύντομα (30/03/16)

Γιορτή στον ιππόδρομο και το Σάββατο 2 Απριλίου

Ραντεβού με όλους τους Φιλίππους και τις οικογένειές τους δίνουν το Σάββατο 2 Απριλίου οι ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο. Μετά την επιτυχία της πρόσφατης ιπποδρομιακής συγκέντρωσης που έγινε για πρώτη φορά Σάββατο και τις θετικές εντυπώσεις όσων έζησαν από κοντά το θέαμα του Κυπέλλου της 25ης Μαρτίου, οι Ιπποδρομίες Α.Ε. διοργανώνουν τη δεύτερη γιορτή στον ιππόδρομο και καλούν όλους να απολαύσουν τις οκτώ προγραμματισμένες ιπποδρομίες. Η ηχηρή επιστροφή των ιπποδρομιών το Σάββατο και οι οργανωμένες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ιππόδρομο αγκαλιάστηκαν με ικανοποίηση από τους επισκέπτες. Επειτα από μεγάλο διάστημα οι κερκίδες απέκτησαν πάλι ζωή και οι θεατές ανταμείφθηκαν από τις κούρσες που είχαν έντονο ανταγωνισμό. Και αυτό το Σάββατο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών η εταιρεία παρέχει δωρεάν μεταφορά από και προς τον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου από τον σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Κορωπί κάθε μισή ώρα, καθώς και από τον χώρο του παλαιού Ιπποδρόμου στις Τζιτζιφιές επί της Λ. Συγγρού.

H EY συμβάλλει για έναν καλύτερο κόσμο στη Λέσβο

Στελέχη της ΕΥ, αξιοποιώντας τις ηγετικές τους ικανότητες, την εξειδίκευση καθώς και την εμπειρία τους στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, εργάστηκαν στη Λέσβο για την ανάπτυξη λύσεων και βέλτιστων πρακτικών, οι οποίες θα ενισχύσουν το έργο των εθελοντών και των ΜΚΟ, στη στήριξη των προσφύγων και των ευάλωτων κοινοτήτων. Τα έξι υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥ M. Ανατολής και Β. Αφρικής (EY ΜΕΝΑ) πήραν την πρωτοβουλία να προσφέρουν τη βοήθειά τους για την αντιμετώπιση μιας από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο νησί της Λέσβου, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της προσφυγικής ροής. Από το 2015, πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εγκατέλειψαν τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν έχουν διασχίσει τη θάλασσα από τα παράλια της Τουρκίας, προκειμένου να φθάσουν στη Βόρεια Ευρώπη μέσω της Λέσβου και των γειτονικών νησιών. Τα μέλη της ομάδας, αξιολογώντας τις υπάρχουσες ανάγκες, εντόπισαν απαραίτητες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες με σκοπό τη βελτίωση των καθημερινών λειτουργιών.

Στη Warply ανέθεσε η Nobacco -η κορυφαία εταιρεία προϊόντων ατμίσματος- τη δημιουργία του νέου loyalty και CRM προγράμματός της που θα λανσαριστεί τον Ιούνιο σε όλη την Ελλάδα και έχει ως στόχο την ενίσχυση πιστότητας καταναλωτή, την αύξηση των πωλήσεων, αλλά και την ενίσχυση του προφίλ της εταιρείας, με νέες καινοτόμες υπηρεσίες και το mobile στο επίκεντρο. Το νέο mobile loyalty και CRM πρόγραμμα της Νobacco που θα δημιουργήσει η Warply, είναι ένα πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών. Η συνεργασία της Warply και της Nobacco περιλαμβάνει επίσης και τη χρήση της marketing automation και CRM πλατφόρμας της Warply «Warply Engage 2.0» που παρέχει δυνατότητες omnichannel analytics σε πραγματικό χρόνο, αποστολή push και mail με στόχευση σε άτομα βάσει συμπεριφοράς και τοποθεσίας χρήστη, κ.ά.

Κάτω του 5% το ποσοστό Μπελλέ στον Νηρέα

Κάτω του 5% το ποσοστό συμμετοχής στον Νηρέα του ιδρυτή και πρώην ιδιοκτήτη της εν λόγω εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών, κ. Αρ. Μπελλέ. Το ποσοστό του κ. Μπελλέ υποχώρησε κάτω του 5% λόγω πίστωσης των νέων μετοχών από συγχώνευση με απορρόφηση της Seafarm Ionian και έκδοση δωρεάν μετοχών. Πριν από την εν λόγω μεταβολή κατείχε άμεσα και έμμεσα 13.428.101 δικαιώματα ψήφου (ήτοι ποσοστό 5,18% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου). Σημειώνεται ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κατέχουν από πέρυσι το 75,93% του Νηρέα, ενώ το fund Linnaeus Capital Partners κατέχει το 5,81%.

Aισιόδοξη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το 2016

Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο β΄ εξάμηνο του 2016 αναμένει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, όπως ανέφερε κατά την παράδοση στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση της ετήσιας έκθεσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το 2015. Ο κ. Χ. Γκότσης επισήμανε ότι: «το 2015, ομολογουμένως δεν ήταν και το καλύτερο για την ελληνική κεφαλαιαγορά. Για το τρέχον έτος όμως είμαστε αρκετά αισιόδοξοι, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και το δεύτερο εξάμηνο η οικονομία μας θα ανακάμψει με τη βοήθεια όλων μας και ιδιαιτέρως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία πέρα από τον εποπτικό της ρόλο, αξιοποιεί τις ρυθμιστικές αρμοδιότητες που της παρέχει ο νόμος, ώστε να συμβάλει στην προσφορά εναλλακτικών εργαλείων χρηματοδότησης προς τις υγιείς επιχειρήσεις, βοηθώντας έτσι την πραγματική οικονομία στη χώρα μας».