ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετοχές που ξεχώρισαν

17s02ogos

Motor Oil
Στο road show Λονδίνου

Σε αξιοπρεπή επίπεδα παρέμεινε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Motor Oil τη δεύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Περισσότερες από 600.000 μετοχές της εταιρείας άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των συναλλαγών. Η μετοχή υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 3,81%. Η διοίκηση της δεύτερης μεγαλύτερης εγχώριας εταιρείας πετρελαιοειδών θα βρεθεί στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του 11ου επενδυτικού συνεδρίου που διοργανώνει το Χρηματιστήριο.

Πλαστικά Κρήτης
Αύξηση τζίρου 9,09%

Eνισχύθηκε η μετοχή των Πλαστικών Κρήτης στις τελευταίες συνεδριάσεις, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 4,87%. Η μετοχή αναρριχήθηκε στα 4,300 ευρώ στη συνεδρίαση της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου. Η εισηγμένη δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αποτελέσματα α΄εξαμήνου. Στη διάρκεια του 2015 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 257,182 εκατ. εμφανίζοντας αύξηση κατά 9,09% σε σύγκριση με το 2014. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) για τον όμιλο παρουσίασαν αύξηση κατά 19,21% το 2015 και ανήλθαν σε 37,824 εκατ.

Λούλης
Αστάθεια

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της αλευροβιομηχανίας Λούλη, με αποτέλεσμα ο τίτλος στο Χρηματιστήριο να υποστεί εβδομαδιαίες απώλειες 5,96%. Η διοίκηση της μεγαλύτερης εγχώριας αλευροβιομηχανίας έχει αναφέρει από το α΄ τρίμηνο του 2016 ότι «οι δραματικές αυξομειώσεις των τιμών τόσο των εισαγομένων όσο και των εγχωρίων α΄ υλών τα τελευταία πέντε έτη, καθώς και η γενικότερη οικονομική κρίση μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα συνεχιστεί η αστάθεια αυτή στις τιμές στη διάρκεια της χρονιάς».

Κορρές
Στη Λατινική Αμερική

Με οριακή άνοδο 1,26% ολοκλήρωσε τη δεύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Σεπτεμβρίου η μετοχή της εταιρείας καλλυντικών Κορρές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική επιχείριση δραστηριοποιείται στη Λατινική Αμερική. Η διανομή των προϊόντων της Κορρές στην αγορά της Βραζιλίας πραγματοποιείται μέσω του δικτύου της Avon. Η συγκεκριμένη συμφωνία παρέχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για τον όμιλο στην Λατινική Αμερική, καθώς η Avon πραγματοποιεί το 36% των πωλήσεών της στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.