ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή στα κέρδη για τον Κωτσόβολο στο δωδεκάμηνο

kotsovolos2

Με καθαρά κέρδη άνω των 6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,5 εκατ. ευρώ έκλεισε η οικονομική χρήση από 1/5/2015 έως 30/4/2016 για τον Κωτσόβολο. Η θετική αυτή επίδοση και μάλιστα σε μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων στη λιανική κατά 5,3%, αλλά και στον εξορθολογισμό του κόστους. Κατά την τρέχουσα χρήση, με βάση τα στοιχεία για το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου ο Κωτσόβολος έχει κινηθεί σε επίπεδα πάνω από τους στόχους του, με αύξηση μεριδίου περίπου κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, η οποία εν μέρει οφείλεται και στην αποχώρηση από την αγορά, λόγω πτώχευσης, της Ηλεκτρονικής Αθηνών.

Οι θετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με τη διασφάλιση ρευστότητας από τη μητρική εταιρεία, την Dixons Carphone, επιτρέπει στον Κωτσόβολο να σχεδιάζει περισσότερες επενδύσεις για την τρέχουσα χρήση 2016-2017 ύψους 8,7 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση. Στο πλαίσιο του τρέχοντος επενδυτικού πλάνου εντάσσεται και το νέο κατάστημα του Κωτσόβολου στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κοραή, το οποίο ανοίγει τις πύλες του για το κοινό σήμερα. Το κατάστημα, όπου στεγαζόταν παλαιότερα η Εμπορική Τράπεζα και εν συνεχεία η Alpha Bank, στην οποία και ανήκει το ακίνητο, αναμένεται να συμβάλει στην προσπάθεια αναζωογόνησης του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας και ειδικά της πολύπαθης οδού Σταδίου. «Η τεχνολογία επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας. Η δημιουργία του καταστήματος στο σημείο αυτό έχει και δύο συμβολισμούς: κοντά στη οδό Δραγατσανίου, που κάποτε ήταν η καρδιά των ηλεκτρικών ειδών και κοντά στην οδό Αριστείδου, από όπου ξεκίνησε την πορεία της η εταιρεία Κωτσόβολος», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Το παλιό κατάστημα του Κωτσόβολου που υπήρχε επί της οδού Σταδίου, από την πλευρά της Πλατείας Κλαυθμώνος δεν θα λειτουργεί πλέον.

Μέσα στον επόμενο μήνα ο Κωτσόβολος αναμένεται να λειτουργήσει δύο ακόμη νέα καταστήματα, ένα επί της οδού Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου και ένα στην Πάτρα.

Επίσης, πέραν του καταστήματος στην οδό Σταδίου, έχει ανοίξει ήδη κατά την τρέχουσα χρήση ένα κατάστημα στο Αίγιο και ένα στα Νέα Μουδανιά, στη Χαλκιδική, ενώ έγιναν ανακαινίσεις στα υφιστάμενα καταστήματα της αλυσίδας στη Νέα Ερυθραία, στο Ηράκλειο Κρήτης, στον Βόλο, στα Χανιά και στο Ψυχικό.

Κατά τη χρήση 2015/2016, χρονιά κατά την οποία η εταιρεία αύξησε σημαντικά το μερίδιό της, ο Κωτσόβολος άνοιξε πέντε νέα καταστήματα, ενώ ανακαινίστηκαν άλλα τέσσερα μεγάλα καταστήματα. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 238, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό απασχολουμένων σε 2.169 άτομα.