ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (02/12/16)

Σύντομα (02/12/16)

Ρύθμιση-κίνδυνος για μεγάλο αριθμό καταλυμάτων

Σε υψηλούς κινδύνους θα εκτεθεί μεγάλος αριθμός καταλυμάτων (περίπου το 45% του ξενοδοχειακού δυναμικού) με ρύθμιση που περιλήφθηκε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» σχετικά με τη χορήγηση πιστοποιητικού πυρασφάλειας στα τουριστικά καταλύματα, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Η ρύθμιση περιορίζει την υποχρέωση χορήγησης πιστοποιητικού μόνο για τα καταλύματα με δυναμικότητα 51 κλινών και άνω από τη μέχρι σήμερα ισχύουσα που ήταν άνω των 20 κλινών. Το ΞΕΕ σημειώνει ότι τα θέματα πυρασφάλειας είναι από τα πρώτα που πρέπει να μεριμνούν οι επιχειρήσεις και μάλιστα ελέγχονται διεξοδικά επ’ αυτού από τους tour operators και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Το ΞΕΕ είχε προτείνει να προβλεφθεί η δυνατότητα να χορηγεί η πυροσβεστική υπηρεσία πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας σε όσα καταλύματα κάτω των 51 κλινών αιτούνται οικειοθελώς την έγκριση μελέτης πυροπροστασίας και τη χορήγηση πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας.

Το CSR Hellas για τον θάνατο της Χριστίνας Δαμουλιάνου

Το διοικητικό συμβούλιο του CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο της δημοσιογράφου και επί σειρά ετών συνεργάτιδάς του Χριστίνας Δαμουλιάνου, που υπήρξε πρωτοπόρος στον χώρο της δημοσιογραφίας σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας. Μέσα από τη στήλη της στην εφημερίδα «Καθημερινή» πρωτοστάτησε πάντα με επιστημονική προσέγγιση στην αδιάλειπτη προώθηση ολοκληρωμένης και συστηματικής ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού στα θέματα αυτά.

Στη μνήμη της το διοικητικό συμβούλιο του CSR Hellas αποφάσισε να καταθέσει αντί στεφάνου το ποσό των 300 ευρώ υπέρ της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ). Σημειώνεται ότι το CSR Hellas έχει ως αποστολή την αξιοποίηση των αρχών και πρακτικών εφαρμογών της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, για την ενίσχυση της βιωσιμότητας, της καινοτομίας και της κοινωνικής συνοχής σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Σαράντα δύο κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις από τους κυριότερους κλάδους των δομικών υλικών και των κατασκευών συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών BIG 5 SHOW 2016, η οποία διεξήχθη από 21 έως 24 Νοεμβρίου 2016 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η συνολική εκθεσιακή επιφάνεια που κατέλαβαν οι ελληνικές επιχειρήσεις ανήλθε σε 1.287,50 τ.μ. μέτρα, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις στη Μέση Ανατολή. Στη διεθνή έκθεση συμμετείχαν συνολικά 3.100 επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους των δομικών υλικών και των κατασκευών από εξήντα συνολικά χώρες με εκθεσιακή επιφάνεια 115.000 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τις 85.000.

Επέκταση στα Βαλκάνια για Creta Farms

Σε άλλη μια αγορά των Βαλκανίων εισέρχεται η Creta Farms. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με εταιρεία διανομής της ΠΓΔΜ, η οποία έχει πρόσβαση σε 2.581 σημεία πώλησης στη χώρα.

Τα προϊόντα της σειράς «Εν Ελλάδι» θα βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και των καναλιών της λεγόμενης αυθόρμητης αγοράς στις αρχές του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms ανακοίνωσε την είσοδό της στις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την είσοδό της και στην αγορά της Ισπανίας.

Στην Κόρινθο η γραμμή παραγωγής της Landis+Gyr

Mετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς των γραμμών παραγωγής ηλεκτρονικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας από την Ελβετία στην Κόρινθο, η Landis+Gyr μεταφέρει τώρα και τις γραμμές παραγωγής των ηλεκτρονικών μετρητών «Tarif Bleu» από τη Γαλλία στο εργοστάσιο της Landis+Gyr Α.Ε. στον Ισθμό της Κορίνθου.

Ηδη έχει εγκατασταθεί μία νέα γραμμή παραγωγής στην Κόρινθο και οι μεταφορές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Οι νέοι μετρητές, που θα κατασκευάζονται πλέον στην Κόρινθο, προορίζονται για εξαγωγές στη Γαλλία και σε άλλες γαλλόφωνες αγορές ανά τον κόσμο.

Η νέα αυτή δραστηριότητα της Landis+Gyr A.E. θα προσθέσει περίπου 200.000 ηλεκτρονικούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας κατά έτος στο κατασκευαστικό της έργο, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.