ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον κλάδο των ξενοδοχείων εισέρχεται ο όμιλος Βασιλάκη

g_oikep_a05--3

Σε στρατηγική συνεργασία στον ελληνικό τουρισμό προχώρησαν δύο εκ των σημαντικότερων ομίλων του κλάδου. Η οικογένεια Ιωάννη Σμπώκου και η εταιρεία Evergolf Τουριστικές Επενδύσεις, συμφερόντων της οικογενείας Βασιλάκη, ανακοίνωσαν την απόκτηση από την Evergolf ενός σημαντικού ποσοστού της εταιρείας Golf Residences, συναλλαγή που ολοκληρώθηκε προχθές Τρίτη 17 Ιουλίου.

H Golf Residences είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία και operator πέντε μεγάλων τουριστικών μονάδων, των Blue Palace a Luxury Collection Resort & Spa, Agapi Beach Resort, Cretan Malian Park, Village Heights και Koutouloufari Village Holiday Club, που λειτουργούν όλες στη μεγαλύτερη τουριστική περιοχή της χώρας, στην Κρήτη.

Ταυτόχρονα, η Golf Residences κατέχει συμμετοχή 50% στο Sheraton Rhodes Resort στη Ρόδο. Η συνολική δυναμικότητα των μονάδων της Golf Residences είναι 3.020 κλίνες, συμπεριλαμβανομένου και του Sheraton Rhodes Resort – δηλαδή μία από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά. Στην εταιρεία Golf Residences παραμένουν οι μέτοχοι Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, διατηρώντας ακέραιη τη συμμετοχή τους, αλλά και το management των ξενοδοχειακών μονάδων.

Η Αγάπη Σμπώκου, διευθύνουσα σύμβουλος της Golf Residences, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την Evergolf και τη συνεργασία με την οικογένεια Βασιλάκη, με τη βεβαιότητα ότι οι κοινές αξίες μας στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών, αλλά και οι σημαντικές συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσά μας, θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή δυναμική της εταιρείας μας».

Ο Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Αισθανόμαστε τιμή που συνδεόμαστε με μια επιχειρηματική οικογένεια γνωστή για την ποιότητα που προσφέρει παραδοσιακά στον χώρο του τουρισμού και ταυτόχρονα ικανοποίηση που η ένταξη της Evergolf στον κλάδο των ξενοδοχείων έρχεται μέσα από τη συνεργασία με μια τόσο αναγνωρισμένη και επιτυχημένη εταιρεία».

Σημειώνεται ότι η Evergolf  Τουριστικές Επενδύσεις, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βασιλάκη, δεν έχει οποιαδήποτε μετοχική σχέση με τις δύο εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες στις οποίες βασικός μέτοχος είναι επίσης η οικογένεια Βασιλάκη (Αutohellas και Aegean Airlines).