ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση 50 εκατ. δολ. για Workable

21s1wrk

H εταιρεία λογισμικού προσλήψεων Workable, που ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια στην Αθήνα και είναι σήμερα η πιο δημοφιλής πλατφόρμα διεθνώς στον τομέα της, εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 50 εκατ. δολ. Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, ηγετικό ρόλο στον νέο γύρο χρηματοδότησης είχε η Zouk Capital, με έδρα το Λονδίνο, αλλά συμμετείχαν με νέα κεφάλαια όλοι οι υφιστάμενοι επενδυτές (83North, Balderton, Notion και Triple Point). Με τις νέες επενδύσεις, το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που έχει αντλήσει έως σήμερα η εταιρεία φτάνει πλέον τα 84 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Workable, της οποίας η έδρα είναι πλέον στη Βοστώνη αλλά που διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της στην Αθήνα, περισσότερες από 20.000 μικρές και μεσαίου μεγέθους (έως 500 εργαζόμενοι) επιχειρήσεις, από 100 και πλέον χώρες, έχουν χρησιμοποιήσει το λογισμικό της για να αξιολογήσουν 50 εκατ. υποψήφιους εργαζομένους. Η Workable έχει αναπτύξει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που, αντλώντας εμπειρία από τη μελέτη εκατομμυρίων ανθρώπινων αποφάσεων, συνιστά τον πιο κατάλληλο υποψήφιο για κάθε θέση.

Επιπλέον, διαφημίζει συγκεκριμένες θέσεις στοχευμένα σε άτομα που αναζητούν εργασία, μέσω δεκάδων εταίρων, μεταξύ των οποίων το LinkedIn, η Google και το Facebook. Σε ανάρτηση στο blog της Workable που συνόδευε την ανακοίνωση χθες, ο συνιδρυτής και CEO Νίκος Νωραϊτάκης περιέγραφε πώς η εταιρεία έφτασε έως εδώ και πού σκοπεύει να πάει στο μέλλον: «Υπάρχουν αρκετά εκατομμύρια ΜμΕ στον κόσμο, και κάνουν το 70% των προσλήψεων παγκοσμίως. Θέλουμε να τους προσφέρουμε την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία στρατολόγησης, κι αυτό σημαίνει να φτιάξουμε ένα προϊόν όπου ξοδεύουν όλο τους τον χρόνο προσλαμβάνοντας ανθρώπους και δεν ξοδεύουν ούτε λεπτό προσπαθώντας να κατανοήσουν την ίδια την τεχνολογία».