ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Conde Nast και Conde Nast International ενώνονται σε μια εταιρεία

anakoinwsi

Δύο αδελφές εκδοτικές εταιρείες με ιστορικό χαρτοφυλάκιο διεθνών περιοδικών τίτλων, όπως Vogue και Vanity Fair, ενώνονται σ’ έναν κοινό οργανισμό.

Η Αμερικάνικη Conde Nast, με έδρα τη Νέα Υόρκη, και το διεθνές τμήμα της, η Conde Nast International, που εδρεύει στο Λονδίνο, αναμένεται να λειτουργήσουν ως μια εταιρεία, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Τζόναθαν Νιούχαους, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του εκδοτικού ομίλου Conde Nast International και Στιβ Νιούχαους, πρόεδρου της Advance.net, θυγατρικής της Advance Publications, στην οποία ανήκει η Conde Nast.

Τον τελευταίο χρόνο, η Conde Nast και η Conde Nast International διατηρούν στενότατη συνεργασία η οποία αποβλέπει στο να «βελτιώσουν τις στρατηγικές ανάπτυξης, να επιταχύνουν την καινοτομία και να αναπτύξουν τις σωστές οργανωτικές δομές οι οποίες θα εξασφαλίσουν την επιτυχία της εταιρείας σ’ ένα διεθνές περιβάλλον ΜΜΕ, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς» αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση τους ο Τζόναθαν και ο Στιβ Νιούχαους.

Σύμφωνα με τους Νιούχαους, η νέα, ενωμένη εταιρεία θα δώσει την ευκαιρία για υψηλότερη δημοσιογραφική ποιότητα αλλά και περισσότερες συνεργασίες μεταξύ συναδέλφων ανά τον κόσμο. Στο μεταξύ, δεν έχει καθοριστεί ακόμα ο διευθύνων σύμβουλος ο οποίος θα ηγηθεί του νέου επιχειρηματικού σχήματος. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η «Καθημερινή» και η Conde Nast International  ανακοίνωσαν επίσημα τη συνεργασία τους με το λανσάρισμα της Vogue Greece, τον Μάρτιο του 2019.  Η Vogue Greece θα περιλαμβάνει έντυπο περιοδικό, ιστοσελίδα και σημαντική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Vogue Greece θα αποτελέσει την 25η έκδοση του περιοδικού παγκοσμίως.

conde-nast-kai-conde-nast-international-enonontai-se-mia-etaireia0
Τζόναθαν Νιούχαους