ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H ελβετική Novartis επιδιώκει συμμαχία με τη γαλλογερμανική Aventis

Λονδίνο. Στο στόχαστρο της Novartis φαίνεται ότι τίθεται η Aventis, δεδομένου ότι της προσφέρει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει σημαντική θέση στα σκευάσματα για την καταπολέμηση των τριών σοβαρότερων ασθενειών της εποχής μας, ήτοι του καρκίνου, των καρδιοπαθειών και του διαβήτη. Με το σκεπτικό αυτό ο επικεφαλής της Novartis, Ντανιέλ Βαζελά, εξετάζει την ενδεχόμενη συνεργασία με τη γαλλογερμανική εταιρεία Aventis υπό συνθήκες φιλικής εξαγοράς, η οποία και θα οδηγήσει στη δημιουργία του δεύτερου ισχυρότερου φαρμακευτικού ομίλου στον κόσμο, με μερίδιο 7,9% έναντι 10,9% της Pfizer και 6,7% της GlaxoSmithKline. Επιπλέον, αυτός ο φιλόδοξος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Novartis επιδιώκει μέσω της εξαγοράς αυτής να επεκτείνει την παρoυσία της εταιρείας του στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία? σημειωτέον ότι η Aventis έχει δεχθεί εχθρική επίθεση από τη Sanofi-Synthelabo και αναζητεί διέξοδο.

Χωρίς απολύσεις

Το σχήμα και η δομή της επιχειρηματικής συμμαχίας, που έχει φαντασθεί ο κ. Βαζελά, περιλαμβάνει την αυτονόμηση των δευτερευόντων προϊόντων των δύο φαρμακευτικών και την ένταξή τους σε μία νέα μονάδα χωρίς να διακινδυνεύσουν θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η προοπτική αυτή προβληματίζει τους επενδυτές και επιτείνει την αβεβαιότητα σχετικά με την υλοποίηση της συμφωνίας. Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η Νοvartis θα μπορούσε να εξασφαλίσει εξοικονόμηση δαπανών έως και 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ήτοι τα διπλάσια απ’ ό,τι προσδοκά να εξοικονομήσει η Sanofi-Synthelabo, της οποίας την εχθρική προσφορά των 46 δισ. ευρώ απέρριψε η Aventis. Πάντως, η προοπτική σύστασης νέας εταιρείας με τα παλαιότερα και χαμηλότερων περιθωρίων κέρδους φάρμακα έχει θολώσει τα νερά. O αναλυτής της φαρμακοβιομηχανίας Μαρκ Μπούτι της Commerzbank επισημαίνει ότι μία τέτοια προοπτική θα περιορίσει τη δυνατότητα να μειωθεί το κόστος, ώστε να αντισταθμιστεί το αυξημένο τίμημα, που θα πρέπει να καταβάλει η Novartis για την Aventis. Εντούτοις, ένας άλλος συνάδελφός του, ο Πολ Ντιγκλ της Code Securities, πιστεύει ότι η Novartis με την υψηλή της ρευστότητα θα μπορούσε να καταστήσει την εξαγορά της Aventis μοχλό αύξησης κερδών, αν και όχι από την πρώτη χρονιά. «Κλειδί» στις εξελίξεις θα είναι το να πεισθούν οι μέτοχοι και να διακρίνουν τα οφέλη μιας αμιγώς καινοτόμου φαρμακευτικής εταιρείας, πέραν του άχθους της αυτονόμησης των παλαιότερων σκευασμάτων.

Ρυθμιστής το Παρίσι

Ως εταιρεία επισήμως η Novartis, η πέμπτη μεγαλύτερη του κόσμου, δήλωσε χθες ότι μία συμμαχία με την Aventis είναι βιώσιμη, αλλά δεν καθίσταται δυνατή η έναρξη διαπραγματεύσεων για μία φιλική προσφορά, εάν δεν τηρήσει ουδέτερη στάση η γαλλική κυβέρνηση? η τελευταία έχει δώσει δείγματα της προτίμησής της για μία καθαρή γαλλική συμμαχία Sanofi – Aventis. Μεταξύ των ελκυστικών προϊόντων της Aventis, τέλος, αξίζει να αναφερθούν το αντιθρομβωτικό Lovenox και το αντιυπερτασικό Delix, στα οποία η Novartis μπορεί να προσθέσει τα Diovan, Lotrel και Lescol για τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Επιπλέον, η Aventis στην αντιμετώπιση του καρκίνου θα συμβάλει με το Taxotere για τη χημιοθεραπεία, ενώ η Novartis προσφέρει τα Gleevec και Zometa.