ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απώλειες για τρίτη κατά σειρά ημέρα στην Ευρώπη

Απώλειες για τρίτη κατά σειρά ημέρα στην Ευρώπη

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες των 12 από τα 18 χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης επί τρίτη συναπτή συνεδρίαση, ενώ αρνητικό κλίμα επικράτησε και στη Wall Street. Η κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία και η συνακόλουθη επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας και Ευρώπης έχει προβληματίσει τις αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe να υποχωρεί κατά 0,3%. Πέραν της ουκρανικής κρίσης αρνητικά λειτούργησε και η πτώση των κερδών της τράπεζας Barclays.

Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 υποχώρησε κατά 0,8% και ο γερμανικός δείκτης Dax κατά 0,4%. Στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones παρουσίαζε απώλειες 0,89% και ο δείκτης S&P 500 εμφάνιζε πτώση 0,95% λίγο πριν από το κλείσιμο.

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση για μείωση κερδών 27% από τον ασφαλιστικό όμιλο AIG. Παράλληλα, η μετοχή του Twitter εμφάνισε απώλειες 14% μετά τη διάθεση 480 εκατομμυρίων μετοχών από εσωτερικούς παράγοντες της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Η τιμή του Μπρεντ στο Λονδίνο ενισχύθηκε στα 107,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το ευρώ αναρριχήθηκε στο υψηλό των τελευταίων επτά εβδομάδων, καθώς εκτιμάται πως η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης για την ενίσχυση των οικονομιών της Ευρωζώνης.