ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαμηλότερη και τον Μάιο η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία

Χαμηλότερη και τον Μάιο η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία

Ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW υποχώρησε στη Γερμανία τον Μάιο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Ο δείκτης, τον οποίο καταρτίζει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας στο Μάνχαϊμ, με στόχο να προβλέψει τις οικονομικές εξελίξεις σε βάθος εξαμήνου, υποχώρησε στις 33,1 μονάδες, από 43,2 τον Απρίλιο.

Η επιφυλακτικότητα των Γερμανών επενδυτών αντανακλά την ανησυχία τους ότι η βραδεία ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα αφήσει την περιοχή ευάλωτη σε σοκ, αναφέρει το Bloomberg.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έστειλε την περασμένη Πέμπτη το μήνυμα ότι μπορεί να αυξήσει τη νομισματική στήριξη στις αρχές Ιουνίου.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα (Bundesbank) ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί το τρέχον τρίμηνο μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα το 2014.

Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε απροσδόκητα τον Μάρτιο και οι τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών επιβραδύνθηκαν τον Απρίλιο.

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε 0,7% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 (τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν την Πέμπτη).