ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΡ: Προς μια ακόμη μείωση προσωπικού κατά 16.000

ΗΡ: Προς μια ακόμη μείωση προσωπικού κατά 16.000

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών Hewlett – Packard (HP) σχεδιάζει να καταργήσει έως 16.000 θέσεις εργασίας, εντείνοντας τις προσπάθειες ετών της Διευθύνουσας Συμβούλου της Μεγκ Χουίτμαν για τη μεταστροφή της πορείας της και την ελάφρυνση της πίεσης στα περιθώρια κέρδους της.

Η HP, η οποία απασχολεί περισσότερους από 250.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, εκτίμησε πριν από τρία χρόνια ότι θα έπρεπε να μειώσει κατά 27.000 τις θέσεις εργασίας. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στις 34.000 πέρυσι.

Χθες, η HP εκτίμησε ότι θα πρέπει να καταργηθούν επιπλέον 11.000 έως 16.000 θέσεις εργασίας σε διάφορες χώρες και επιχειρηματικούς τομείς, οπότε ο συνολικός αριθμός της αναδιάρθρωσης της εταιρείας υπό την ηγεσία της κυρίας Χουίτμαν φθάνει τις 50.000.

Η εταιρεία της Silicon Valley προσπαθεί να περιορίσει την εξάρτησή της από τους προσωπικούς υπολογιστές και να κινηθεί προς τον εξοπλισμό υπολογιστών και τον εξοπλισμό δικτύων για τις επιχειρήσεις, αλλά ο στόχος αυτός δεν έχει επιτευχθεί.

Η εταιρεία κατέγραψε μια απογοητευτική μείωση των τριμηνιαίων εσόδων της κατά 1%, καθώς δυσκολεύθηκε να διατηρήσει τον έλεγχό της στη φθίνουσα αγορά προσωπικών υπολογιστών και λόγω των χαμηλών τεχνολογικών δαπανών από τις επιχειρήσεις. Επρόκειτο για την 11η συνεχόμενη τριμηνιαία μείωση των πωλήσεων της.