ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρή πτώση της τιμής του πετρελαίου

Μικρή πτώση της τιμής του πετρελαίου

Ημέρα κερδών αποδείχθηκε η χθεσινή για τις μετοχές των ευρωπαϊκών ομίλων. Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,6% στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2008 στις 343,69 μονάδες. Στην Ευρώπη από τα 17 μεγαλύτερα χρηματιστήρια, που λειτούργησαν, τα 15 έκλεισαν με άνοδο. Το Λονδίνο είχε αργία όπως και η αμερικανική αγορά που χθες παρέμεινε κλειστή.

Το πετρέλαιο σημείωσε πτώση, καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Το πετρέλαιο τύπου Βrent στο Λονδίνο εξασθένησε 22 σεντς στα 110,32 δολάρια το βαρέλι λόγω προσδοκιών ότι η εκλογή νέου προέδρου στην Ουκρανία θα αποκλιμακώσει τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία.

Στην περίπτωση του χρυσού, η τιμή του διατηρήθηκε στις χθεσινές συναλλαγές σε επίπεδα κάτω των 1.300 δολαρίων η ουγγιά, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν δύο παράγοντες: την προοπτική μέτρων στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ και την αβεβαιότητα στην Ουκρανία.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε λιγότερο από 0,1% στα 1.292,55 δολάρια η ουγγιά λόγω μειωμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος. Τέλος, η τιμή του χαλκού εκτινάχθηκε σε υψηλά 11 εβδομάδων στα 3.189 δολάρια η λίβρα λόγω προβλέψεων για ταχύτερη ανάπτυξη στην Κίνα.