ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Ζημίες ρεκόρ για δεύτερη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε η E.ON

Γερμανία: Ζημίες ρεκόρ για δεύτερη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε η E.ON

Η E.ON, η μεγαλύτερη εταιρία κοινής ωφελείας στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα ζημίες ρεκόρ για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά τη μεγάλη απομείωση περιουσιακών στοιχείων, θέτοντας εν αμφιβόλω τα σχέδια για απόσχιση ενεργειακών μονάδων αργότερα φέτος.

Η E.ON, που βρίσκεται στη διαδικασία απόσχισης των δραστηριοτήτων παραγωγής και εμπορίας ενέργειας σε μια νέα εταιρία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με την επωνυμία Uniper, ανακοίνωσε ότι οι καθαρές ζημίες της υπερδιπλασιάστηκαν στα 7 δισ. ευρώ το 2015 από τα 3,16 δισ. ευρώ το 2014.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο καθαρές ζημίες ύψους 6,48 δισ. ευρώ.
Οι συμβατικές ενεργειακές επιχειρήσεις της Γερμανίας έχουν πληγεί από την άνοδο της ανανεώσιμης ενέργειας, οδηγώντας σε μείωση τις χονδρικές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και επηρεάζοντας τα σχέδια της χώρας να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια.

Προκειμένου να προσαρμοστεί στο νέο αυτό περιβάλλον, η E.ON θέλει να προχωρήσει στην απόσχιση της εμπορίας ενέργειας και του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής προκειμένου να επικεντρωθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα και τις υπηρεσίες.

«Υπάρχει ο φόβος ότι ίσως υπάρξουν περισσότερες απομειώσεις. Η σχεδιαζόμενη απόσχιση υπόκειται σε μεγάλη αβεβαιότητα», σχολίασε χρηματιστής.
Παράλληλα, η E.ON προειδοποίησε ότι τα μελλοντικά κέρδη, τα μερίσματα και οι ταμειακές ροές αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω καθώς επιδεινώνονται οι συνθήκες στον ενεργειακό τομέα.