ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζονται οι συνομιλίες κυβέρνησης – θεσμών για την α’ κατοικία

Συνεχίζονται οι συνομιλίες κυβέρνησης – θεσμών για την α’ κατοικία

Σε συνομιλίες βρίσκονται ακόμα οι θεσμοί με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί συμφωνία για το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας σύμφωνα με υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο.

Σε ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο αξιωματούχος ανέφερε ότι «υπάρχουν ακόμα θέματα ανοιχτά όσον αφορά τις παραμέτρους που προστατεύουν τα επαγγελματικά δάνεια».

Την ερχόμενη Παρασκευή στο Eurogroup που θα εξελιχτεί στο Βουκουρέστι, «θα δούμε κατά πόσο οι προϋποθέσεις  έχουν ικανοποιηθεί» είπε και τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών αναμένουν να ακούσουν από τους θεσμούς ότι «έχουν γίνει αυτά που πρέπει να γίνουν», τότε θα υπάρξουν αποφάσεις. 

«Αυτή την στιγμή δεν έχουν ικανοποιηθεί οι προϋποθέσεις».

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Παρασκευή τότε υπάρχει και το επόμενο Eurogroup  του Μαίου, και το επόμενο του Ιουνίου και Ιουλίου. «Τα χρήματα δεν εξατμίζονται αλλά οι θεσμοί πρέπει να μας πούνε ότι όλα έχουν ικανοποιηθεί» είπε ο ίδιος.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει ευκολότερο το θέμα στο μέλλον, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν θα γίνει»  είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.