ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αγωγές απαντάει ο OTE στην αποκάλυψη των bonus

Παρεξηγήθηκε ο κ. Αντωνακόπουλος γιατί αποκαλύφθηκαν τα bonus που χορήγησε σε ολίγους εκλεκτούς, ανακάλυψε «εχθρούς» και στη συνέχεια αυτοαναγορεύθηκε σε προστάτη «της εικόνας, της φήμης, των επιχειρηματικών και χρηματιστηριακών συμφερόντων του ΟΤΕ».

Χθες, λοιπόν, χωρίς συμμάχους από τον OTE, μόνος του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, μιλώντας εξ ονόματος του Οργανισμού δρομολόγησε επιχείρηση αυτοπροστασίας του. Στο πλαίσιο αυτό εξεδόθη από τον OTE ανακοίνωση (τέτοια δεν έχουμε ξαναδεί) μέσω της οποίας γνωστοποιείται ότι: «O OTE προτίθεται, εντός των προσεχών ημερών, να καταθέσει αγωγές για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης τόσο του ιδίου, όσο και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Λευτέρη Αντωνακόπουλου».

Αφορμή των προαναγγελθεισών αγωγών αποτελούν «τα πρόσφατα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου και τα σχόλια που κατ’ επανάληψη ακούσθηκαν από ραδιοφώνου για τη χορήγηση bonus σε διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ».

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, ως νομική βάση των κυοφορούμενων αγωγών κατά κάποιων MME αναφέρεται «ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκε από ορισμένες πλευρές η παροχή bonus για την απόδοση ορισμένων διευθυντικών στελεχών για το 2003». Τον οποίον προφανώς ο κ. Αντωνακόπουλος, που είχε και τη σχετική πρωτοβουλία χορήγησης των bonus, θεωρεί ότι ήταν «…υβριστικός και συκοφαντικός για τον Οργανισμό και τον πρόεδρό του και αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη».