ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ

Οι υπάρχουσες συνθήκες δεν δικαιολογούν επιβολή πλαφόν στα καύσιμα

Τέλος στη συζήτηση περί επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων έβαλε χθες ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος απέδωσε την υψηλή τιμή της βενζίνης «στους πολλούς φόρους». «Αποκλείω την επιβολή πλαφόν με τις σημερινές συνθήκες», δήλωσε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό o κ. Χρυσοχοΐδης και τόνισε ότι αυτό που θα κάνει το υπουργείο -και ήδη το έχει ξεκινήσει- είναι να συλλάβει όλους όσοι κλέβουν και καταδολιεύουν τους καταναλωτές. «Σας υπόσχομαι ότι τα μηχανήματα που έχουν βάλει ορισμένοι και επιχειρούν να κλέψουν τους καταναλωτές θα τελειώσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αύξηση εξαγωγών υπεράνω προσδοκιών για το 2010

Εξέπληξε ευχάριστα την αγορά η πορεία των ελληνικών εξαγωγών, καθώς αυτές παρουσίασαν έντονα ανοδική πορεία το 2010 κατά 10,75%, υπερβαίνοντας τις αρχικές προβλέψεις των ειδικών. Μάλιστα, η τάση αυτή αναμένεται να διατηρηθεί και το τρέχον έτος και βάσει των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ελληνικές εξαγωγές εφέτος θα αυξηθούν κατά 5,5%.

Μέρντοχ

Οι βρετανικές αρχές θα δώσουν, κατά πάσα πιθανότητα, το πράσινο φως για την εξαγορά του τηλεοπτικού δικτύου BSkyB από την News Corp. με τον μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, να αποφασίζει την ανεξαρτητοποίηση του Sky News και όχι την πώλησή του ως λύση στο ζήτημα απόκτησης υπερβάλλουσας ισχύος στα ΜΜΕ της χώρας. Η News Corp. του κ. Μέρντοχ ήδη ελέγχει τις εφημερίδες Sun. News of the World, Times και Sunday Times, ενώ εδώ και καιρό επιδιώκει τον έλεγχο του 61% της BSkyB. Οι κινήσεις του Αυστραλού μεγιστάνα λαμβάνουν, επίσης, πολιτικές διαστάσεις λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που μπορεί να δημιουργεί από την επέκταση του ομίλου του.