ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία ΔΝΤ για την πορεία του Μνημονίου

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι η πτώχευση δεν αποτελεί επιλογή», υπογράμμισε χθες με έμφαση η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρολαϊν Ατκινσον, η οποία στο ίδιο πνεύμα επικαλέσθηκε και τις διαβεβαιώσεις της Αθήνας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, η αξιωματούχος του ΔΝΤ τόνισε ότι η αντιμετώπιση της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης και του υψηλού χρέους στην οποία είχε περιέλθει η ελληνική οικονομία την περασμένη άνοιξη είχε δύο πυλώνες: αυτόν των μεταρρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, και αυτόν που αφορά τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών.

Η κ. Ατκινσον εμφανίσθηκε δημόσια αισιόδοξη για την πορεία του Μνημονίου δηλώνοντας ότι το ΔΝΤ «αναμένει πως το πρόγραμμα θα πετύχει». Σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την επιτυχία, και επισήμανε ότι είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα, αλλά πρόσθεσε ότι για την υλοποίησή του έχει δεσμευθεί πλήρως η ελληνική κυβέρνηση.