ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ενιαία σύμβαση» για την απασχόληση

Η αποκέντρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, οι αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας των τραπεζών και η εισαγωγή της αποκαλούμενης «ενιαίας σύμβασης για την απασχόληση» -μια νέα μορφή επέκτασης της προσωρινής απασχόλησης- αναμένεται να αναδειχτούν στα βασικά πεδία εργασιακών αλλαγών στο προσεχές χρονικό διάστημα και στην Ελλάδα. Θα προηγηθεί ενίσχυση του πακέτου επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους που απέχουν έως και 5 χρόνια από τον χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, η διεύρυνση των υφιστάμενων προγραμμάτων επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που θα προσλάβουν ανέργους καθώς και μέτρα για την ενίσχυση των ανέργων. Μέρος αυτών πρόκειται να ανακοινωθεί αύριο με τη μορφή τροπολογιών στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το ΣΕΠΕ.

Πάντως, οι σημαντικότερες παρεμβάσεις εντός του έτους θα αφορούν την περαιτέρω αποκέντρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ολες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η θέσπιση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων δεν αποτελεί παρά την αρχή για τις αλλαγές που θα οριστικοποιηθούν στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας (μετονομαζόμενο σε Σύμφωνο για το ευρώ) ενώ έχει ανοίξει ήδη η συζήτηση στην Ε. Ε. για την προώθηση πολιτικών που θα ισχυροποιούν τη μορφή της προσωρινής απασχόλησης.

Πάντως τα όσα έχουν προηγηθεί την τελευταία διετία στην Ευρώπη προετοίμασαν το έδαφος για σημαντικές αλλαγές σε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων. Οπως αναφέρει πρόσφατη έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με θέμα «οι εργασιακές σχέσεις στην Ε. Ε» ήδη στην Ισπανία υπογράφονται Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί ως κεντρικός άξονας προσανατολισμού των αυξήσεων η διακλαδική ή διατομεακή Συλλογική Σύμβαση. Στη Λιθουανία, με μόνη εξαίρεση τον κλάδο των ΜΜΕ, κυριαρχούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, αν και μόνο το 6% των επιχειρήσεων προβαίνουν σε διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.