ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η επίδρασή της στον 21ο αιώνα

Ποια είναι σήμερα η θέση της θρησκείας στη δημόσια σφαίρα; Επιστήμη και θρησκεία μπορούν να συνυπάρξουν ή οδηγούνται σε μόνιμη σύγκρουση; Η πίστη χάνεται, αλλάζει μορφή ή επιστρέφει δριμύτερη; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι ομιλητές στην εκδήλωση «Επιστήμη και θρησκεία: μία δύσκολη σχέση;» που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Στόχος της εκδήλωσης είναι να διερευνηθεί η επίδραση του θρησκευτικού φαινομένου στον 21ο αιώνα, σε μία εποχή δηλαδή όπου οι επιστημονικές ανακαλύψεις σημειώνονται με αλματώδη ρυθμό.

ΠΟΥ: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

ΠΟΤΕ: 30 Μαρτίου

www.sgt.gr

ΑΡΧΑΙΑ ΜΙΛΗΤΟΣ

Διαδραστική περιήγηση

Από τις 23 Μαρτίου έχει ξεκινήσει στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η προβολή της παραγωγής «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο», δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιωνίας, όπως αυτή ήταν πριν από δύο χιλιάδες χρόνια. Ετσι, χάρις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν ψηφιακά τα σημαντικότερα δημόσια κτίρια της Μιλήτου.

ΠΟΥ: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

ΠΟΤΕ: Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (Μέχρι 31 Μαΐου)

www.hellenic-cosmos.gr

ΕCΟΤΕC

Οι εξελίξεις στα φωτοβολταϊκά

Για τέταρτη χρονιά διοργανώνεται και φέτος η έκθεση «Ecotec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα», με στόχο τόσο οι επαγγελματίες στον χώρο των ΑΠΕ όσο και οι ιδιώτες να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των φωτοβολταϊκών τεχνολογιών, των βιολογικών καθαρισμών και των συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια. Παράλληλα με την έκθεση θα διοργανωθεί ένα τετραήμερο συνέδριο πάνω σε θέματα «πράσινων» τεχνολογιών.

ΠΟΥ: Εκθεσιακό Κέντρο «Expo Αthens»

ΠΟΤΕ: 7 – 10 Απριλίου

www.ecotec-exhibition.gr

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

«Η επιστήμη γράφει ιστορία»

Συνεχίζεται στο Ευγενίδειο Ιδρυμα το δεύτερο μέρος της σειράς πειραμάτων «Η επιστήμη γράφει ιστορία», μέσα από τα οποία κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα που σφράγισαν την ανθρώπινη ιστορία. Η σειρά είναι αφιερωμένη στην ανακάλυψη των ιδιοτήτων του φωτός και της δομής του DΝΑ.

ΠΟΥ: Ευγενίδειο Ιδρυμα

ΠΟΤΕ: Μέχρι 17 Απριλίου (κάθε Σάββατο και Κυριακή)

www.eugenfound.edu.gr