ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύντομα

Σύντομα

Περιβαλλοντική διάκριση για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η ΑΒ Βασιλόπουλος στην τελετή απονομής των Ethos Sustainability Awards 2014, για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από την Ethos Media σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, με στόχο την αναγνώριση, την επιβράβευση και την ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών των εταιρειών για τη Βιωσιμότητα, την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Καινοτομία.

Η ΑΒ απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Περιβάλλον & Βιώσιμες Πόλεις». Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η διάκριση αυτή έρχεται για την εταιρεία σε συνέχεια της επίτευξης του στόχου για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος κατά 20% έως το 2020, οκτώ χρόνια νωρίτερα».

Αποδέσμευση καταθέσεων

Την αποδέσμευση των εννεάμηνων εμπρόθεσμων καταθέσεων, που είχαν δεσμευθεί τον Ιούλιο του 2013 και οι οποίες έληγαν στις 30 Απριλίου 2014, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η συγκεκριμένη απόφαση έχει ληφθεί έπειτα από διαβουλεύσεις με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Ειδικότερα, η τράπεζα προχώρησε στην αποδέσμευση των εννεάμηνων εμπρόθεσμων καταθέσεων ως ακολούθως:

• Ενα τρίτο αποδεσμεύεται άμεσα και είναι διαθέσιμο σε τρεχούμενους λογαριασμούς των κατόχων τους.

• Ενα τρίτο μετατρέπεται σε τρίμηνη εμπρόθεσμη κατάθεση που λήγει και αποδεσμεύεται αυτόματα στις 31 Ιουλίου 2014.

• Ενα τρίτο μετατρέπεται σε εξάμηνη εμπρόθεσμη κατάθεση που λήγει και αποδεσμεύεται αυτόματα στις 31 Οκτωβρίου 2014.

Επισημαίνεται ότι τα αποδεσμευμένα ποσά θα υπόκεινται στα γενικά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

«Το νέο
αδειοδοτικό πλαίσιο αποτελεί ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που μεταφέρει, πλέον, στις επιχειρήσεις την ευθύνη της λειτουργίας τους και της απόδειξης της συμμόρφωσης με τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές απαιτήσεις. Επομένως, η ενσωμάτωση των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης, του διαλόγου με την κοινωνία και του απολογισμού για τις επιπτώσεις της δραστηριότητάς τους, καθίστανται κρίσιμες για όλες τις επιχειρήσεις». Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, σε παρέμβασή του σε εκδήλωση για την Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020.

Πάνω από 3.800 επιβάτες κρουαζιέρας για την Costa Cruises

Ρεκόρ κρατήσεων Ελλήνων ταξιδιωτών είχε η εταιρεία Costa Cruises το 2013, ξεπερνώντας τις 3.800 επιβάτες. Αυτό ανέφερε ο κ. Γιώργος Παλιούρας, γενικός διευθυντής της Orange Cruises Hellas που είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Costa Cruises στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η εταιρεία με αφορμή την πρώτη αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου Costa Magica με προορισμό την Αδριατική και το Αιγαίο. Ο κ. Παλιούρας τόνισε ότι «το 2014 συνεχίζουμε να επενδύουμε στις αναχωρήσεις από τον Πειραιά», προσθέτοντας «πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη στην κρουαζιέρα τόσο για τον εισερχόμενο όσο και για τον εξερχόμενο τουρισμό θα προέλθει από το Home porting».