ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάτρα: Ξεκινούν εκ νέου τα έργα στη μικρή περιμετρική

Πάτρα: Ξεκινούν εκ νέου τα έργα στη μικρή περιμετρική

Το «πράσινο φως» έδωσε, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Ελεγκτικό Συνέδριο για την επανεκκίνηση των εργασιών στην μικρή περιμετρική της Πάτρας, μετά την έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου του έργου. Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση, ανάμεσα στην περιφέρεια και τον ανάδοχο του έργου και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, η μικρή περιμετρική θα παραδοθεί προς χρήση μέσα στο 2015.

Η μικρή περιμετρική της Πάτρας, το κόστος της οποίας φθάνει τα 27 εκατομμύρια ευρώ, θα συνδέσει την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Πάτρας, Γούναρη και Καλαβρύτων, καθώς και με τις νότιες και ανατολικές περιοχές της πόλης.

Παράλληλα, ο συγκεκριμένος δρόμος μικραίνει σημαντικά την απόσταση μεταξύ των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης, δηλαδή του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Κρατικού, ο «Άγιος Ανδρέας».

Επίσης, οι οδηγοί που θα χρησιμοποιούν την μικρή περιμετρική δεν θα είναι αναγκασμένοι να μπαίνουν στο κέντρο της πόλης και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι θα «ανασάνει» κυκλοφοριακά το κέντρο της Πάτρας.