ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους

Κοινωνικό μέρισμα: Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους

Στην προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή την Παρασκευή 9 Μαΐου, θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, που ωστόσο δεν αναφέρθηκαν στις πληροφορίες για πιθανή τροποποίηση των κριτηρίων χορήγησής του.

Η υποβολή των αιτήσεων συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό, όπως και η αξιολόγησή τους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές που επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση, εκπτώσεις στη διανομή του συνολικού ποσού του κοινωνικού μερίσματος δεν θα γίνουν. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που έχει δεσμευθεί για το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί στο σύνολό του.

Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος στη συγκεκριμένη ημερομηνία είχε αποφασιστεί πρόσφατα από το υπουργείο, και με βάση την απόφαση αυτή είχε ανακοινωθεί ότι στις 9 Μαΐου θα πληρωθούν όλοι όσοι υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι τις 30 Απριλίου. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη πληρωμές στις 10 Ιουνίου και τις 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών ακόμη και στην περίπτωση που οι αιτήσεις υπολείπονται του ποσού αυτού, το υπόλοιπο θα καταβληθεί σε νέους δικαιούχους με βάση τις δηλώσεις του 2013. Σημειώνεται ότι τα κριτήρια καταβολής του κοινωνικού μερίσματος αφορούν στα εισοδήματα των φορολογικών δηλώσεων του 2012.

Εξάλλου, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τη μικρή αύξηση του ορίου του ετήσιου εισοδήματος στα 6.500 ευρώ από 6.000 ευρώ, για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος.