ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κύμα» Βούλγαρων τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα

«Κύμα» Βούλγαρων τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα

Η Ελλάδα αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε «νούμερο ένα» τουριστικό προορισμό μεταξύ των Βούλγαρων πολιτών. Αυτό επισημαίνεται σε εκτενή δημοσιεύματα του σημερινού βουλγαρικού Τύπου, με αφορμή το «κύμα» Βούλγαρων τουριστών που κατέκλυσε -κατά κύριο λόγο- τη Βόρεια Ελλάδα, το περασμένο εορταστικό (για τη Βουλγαρία) εξαήμερο.

Ταξίδια αναψυχής στην Ελλάδα έκαναν τουλάχιστον 260.000 Βούλγαροι, όπως γράφουν οι εφημερίδες, επικαλούμενες στοιχεία της συνοριακής αστυνομίας της χώρας.

«Πενήντα εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδέψει οι Βούλγαροι στην Ελλάδα στο διάστημα από 1-6 Μαΐου» αναφέρει, σήμερα, στο πρωτοσέλιδό της η δημοφιλής ημερήσια εφημερίδα της Σόφιας «24 Ώρες», επικαλούμενη εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτορείων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 85.000 Βούλγαροι τουρίστες έμειναν τουλάχιστον για δύο με τρεις διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα κατά τις έξι αργίες.

«Οι γείτονες κατάφεραν να δελεάσουν τους συμπατριώτες μας με ελκυστικά τουριστικά πακέτα, άψογες υπηρεσίες και καλό φαγητό» σχολιάζει η εφημερίδα.

«Η δημοσιογραφική μας έρευνα έδειξε, ότι όλη η Βόρεια Ελλάδα, όπως και τα νησιά του Ιονίου, είχαν γίνει 'βουλγαρική επικράτεια' τις περασμένες έξι μέρες» αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας «24 ώρες», όπως και στα πολυάριθμα ρεπορτάζ που αφιέρωσαν στο θέμα τόσο ο Τύπος όσο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα επισημαίνεται ότι το μενού στις περισσότερες ελληνικές ταβέρνες είναι γραμμένο και στα βουλγαρικά, όπως και οι οδηγίες που κατευθύνουν τους οδηγούς ΙΧ κατά την επιβίβασή τους στα φεριμπότ.

«Θα συνεχίζουμε να ερχόμαστε εδώ, επειδή στην Ελλάδα αισθανόμαστε περισσότερο ευπρόσδεκτοι παρά στα δικά μας τα θέρετρα» δήλωσε στις «24 Ώρες» το ζεύγος Μίντσεφ, που πέρασε τις εξαήμερες διακοπές του στην Ελλάδα μαζί με χιλιάδες άλλους Βούλγαρους.