ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύντομα

Σύντομα

Βιομηχανικό Πάρκο σε έκταση του ΟΚΑΑ

Τη μετατροπή της έκτασης του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών Αθηνών σε ολοκληρωμένο βιομηχανικό πάρκο προανήγγειλε την Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ κ. Π. Σταμπουλίδης. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, προωθείται η δημιουργία σιδηροδρομικού σταθμού μεταφόρτωσης, έτσι ώστε να συνδεθούν παραγωγικές και εμπορικές περιοχές με την Κεντρική Αγορά Αθηνών, η οποία έτσι κι αλλιώς γειτνιάζει με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο. Στην τελική ευθεία εξάλλου βρίσκεται η κατασκευή δικτύου ηλεκτρονικών συναλλαγών του ΟΚΑΑ. Μέσω του δικτύου αυτού παραγωγοί, χονδρέμποροι, λιανέμποροι, καταναλωτές, αλλά και οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν να βλέπουν τις τιμές και τις ποσότητες που διακινούνται σε πραγματικό χρόνο τόσο στις κεντρικές αγορές όσο και στις ιχθυόσκαλες.

«Διακήρυξη των Αθηνών» στη διεθνή ναυτιλία

Παρουσία του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ), Κότζι Σεκιμίζου, πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο η άτυπη Υπουργική Σύνοδος των κρατών-μελών της Ε.Ε. για θέματα ναυτιλίας, υπό την προεδρία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ευρ. Επιτροπής και επιτρόπου Μεταφορών Σιίμ Κάλας. Στο πλαίσιο της Συνόδου, υιοθετήθηκε ομόφωνα η «Διακήρυξη των Αθηνών», η οποία καθορίζει τις προτεραιότητες των κρατών-μελών της Ε.Ε. και κρατών ΕΟΧ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) με στόχο την υποστήριξη, ανάπτυξη και βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας. Η εν λόγω Διακήρυξη θα αποτελέσει τη βάση για την υιοθέτηση σχετικών συμπερασμάτων στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας της Ε.Ε. τον Ιούνιο 2014. Μεταξύ των προτεραιοτήτων που θέτει η Σύνοδος είναι η διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής βιομηχανίας, όπως επίσης και η αύξηση της απασχόλησης στη ναυτιλία, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η συνολική απασχόληση μπορεί να υπερβεί την πρόβλεψη περί 7 εκατ. θέσεων εργασίας ώς το 2020.

Αλλη μία ξένη αεροπορική εταιρεία αυξάνει τις πτήσεις της προς Αθήνα. Η Εtihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε ότι από τις 2 Ιουλίου θα αυξήσει τη συχνότητα στο δρομολόγιο Αμπου Ντάμπι – Αθήνα από 7 σε 10 πτήσεις την εβδομάδα. Οι νέες πτήσεις θα παρέχουν επιπλέον ευκαιρίες σύνδεσης με την Aegean Airlines που επίσης ανακοίνωσε την έναρξη απευθείας δρομολογίου μεταξύ Αθήνας και Αμπου Ντάμπι από τις 28 Μαΐου. Εκτός από την Αθήνα, η Etihad θα τοποθετήσει τον κωδικό της EY σε 16 προορισμούς που πετάει η Aegean.

Τρία νέα καταστήματα από τον όμιλο Βερόπουλου

Τρία νέα καταστήματα προσέθεσε στο δίκτυό του ο όμιλος Βερόπουλος, φτάνοντας συνολικά τα 238 σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το ένα κατάστημα άνοιξε στο Παλαιό Φάληρο και αποτελεί το 84ο στην Αττική, με συνολική έκταση 700 τ.μ. Το κατάστημα απασχολεί 21 εργαζόμενους. Το άλλο κατάστημα άνοιξε στη Ζάκυνθο, το τέταρτο στο νησί, με συνολική έκταση 780 τ.μ., στο οποίο επίσης απασχολούνται 21 εργαζόμενοι. Επίσης πρόσφατα λειτούργησε στα Σκόπια ένα ακόμη κατάστημα του ομίλου Βερόπουλος, επένδυση ύψους 36 εκατ. ευρώ. Εχει έκταση 1.500 τ.μ., διαθέτει επτά ταμεία, αποθηκευτικό χώρο 700 τ.μ. και υπόγειο χώρο στάθμευσης.