ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 15 Ιουνίου αρχίζει η αεροπορική σύνδεση Σαγκάης – Αθήνας

Στις 15 Ιουνίου αρχίζει η αεροπορική σύνδεση Σαγκάης – Αθήνας

Ξεκινά η πρώτη απευθείας αεροπορική σύνδεση Σαγκάης – Αθήνας από κινεζικό tour operator και επανέρχεται η εποχική απευθείας σύνδεση Αθήνας – Νέας Υόρκης από την Delta Air Lines.

Ειδικότερα, το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε, χθες, ότι η σύνδεση Σαγκάης – Αθήνας θα αρχίσει στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. Την ευθύνη οργάνωσης της αεροπορικής σύνδεσης έχει η Shanghai Worker International Travel Service, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους tοur operator της Κίνας. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα πραγματοποιείται μία πτήση εβδομαδιαίως προς την Αθήνα. Τα πακέτα των γκρουπ των επισκεπτών περιλαμβάνουν επισκέψεις σε Αθήνα, Σαντορίνη, Μύκονο και Μετέωρα. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει επίσης η on line booking πλατφόρμα C Trip. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, η ενεργοποίηση της γραμμής αυτής είναι μία σημαντική εξέλιξη στην τουριστική σύνδεση των δύο κρατών και το πρώτο βήμα στη λειτουργία νέων απευθείας πτήσεων και από άλλες πόλεις της Κίνας. Αλλωστε, το εν λόγω θέμα είχε συζητηθεί και σε πρόσφατη συνάντηση του γ.γ. του ΕΟΤ Πάνου Λειβαδά στην Κίνα με εκπροσώπους μεγάλων tour operators της χώρας. Παράλληλα, επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η καθιέρωση μόνιμης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Κίνας – Ελλάδας.

Στο μεταξύ, από μεθαύριο η Delta Air Lines ξεκινά τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας συνδέοντας το «Ελ. Βενιζέλος» με το «JFK». Η απευθείας σύνδεση θα πραγματοποιείται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με αεροσκάφος τύπου Airbus A330-300 χωρητικότητας 292 θέσεων σε συνεργασία με τους εταίρους της Air France, KLM και Alitalia. Η πτήση από την Αθήνα θα αναχωρεί στις 11.35 π.μ. και θα φτάνει στη Νέα Υόρκη στις 3.14 μ.μ., ενώ από τη Νέα Υόρκη θα αναχωρεί στις 4.20 μ.μ. και θα φτάνει στην Αθήνα στις 9.15 π.μ. της επόμενης ημέρας. Η πτήση, η οποία έχει δρομολογηθεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της θερινής περιόδου, θα προσφέρει 33 καθίσματα στην Business Elite (τα οποία μετατρέπονται σε πλήρως οριζόντια κρεβάτια) καθώς επίσης και χρήση ασύρματου Διαδικτύου.