ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξυπνοι» μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος

«Εξυπνοι» μετρητές  ηλεκτρικού ρεύματος

Στις δυνατότητες που προσφέρει η αξιοποίηση των έξυπνων δικτύων και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση αναφέρθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο «Εξυπνα Δίκτυα και Νησιά της Ευρώπης».

Οπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα να προχωρήσει στην προκήρυξη του έργου εγκατάστασης των πρώτων 160.000 «έξυπνων» μετρητών στην Ξάνθη, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τον Αγιο Ευστράτιο, τη Λευκάδα, καθώς και σε καταναλωτές αστικών περιοχών σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο έργο «Εξυπνα Δίκτυα» το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, παρουσιάζει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα προβλέπει την πλήρη ενσωμάτωση συστημάτων ευφυούς μέτρησης σε πέντε νησιά του Αιγαίου: τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σαντορίνη, την Κύθνο και τη Μήλο, υπό τον συντονισμό του Δικτύου Δάφνη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, η εμπειρία υλοποίησης αυτών των έργων θα αποτελέσει τον καλύτερο «οδηγό» προς το μέλλον και τη σχεδιαζόμενη, ευρείας κλίμακας, πανελλαδική ανάπτυξη των έξυπνων μετρητών με χρονικό ορίζοντα το 2020, όταν πια το σύνολο των καταναλωτών του ελλαδικού χώρου θα έχει πρόσβαση στις πρωτοποριακές υπηρεσίες και δυνατότητες που προσφέρουν τα «ευφυή δίκτυα».