ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις

Σόιμπλε: Αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα έχει διανύσει ένα δύσκολο δρόμο και αξίζει τον σεβασμό όλων, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Βόλφγανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, αυτός ο δρόμος «απαίτησε πολλά από τους Ελληνες πολίτες» και ως εκ τούτου «αυτές οι προσπάθειες αξίζουν μεγάλο σεβασμό».
Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών γίνονται λίγες ημέρες μετά τον σάλο που προκάλεσαν στην Ελλάδα αλλά και εκτός οι αποκαλύψεις τόσο από τους Financial Times όσο και από τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ ότι είχε προτείνει να εξετασθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Ο κ. Σόιμπλε με τις χθεσινές δηλώσεις του επεσήμανε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αρχίζουν τώρα να δίνουν καρπούς, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης, κυρίως μέσω της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά τη διάθεση πιστώσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ από την KfW, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου «οι επιχειρήσεις μπορούν με αυτό (σ.σ.: το Επενδυτικό Ταμείο) να πραγματοποιήσουν επενδύσεις οι οποίες βρίσκονται εδώ και καιρό στην αναμονή και οι οποίες είναι αποφασιστικής σημασίας για τη διατήρηση και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εκπαίδευσης. Η Γερμανία εγγυάται γι’ αυτά τα δάνεια. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στην ίδια κλίμακα».