ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από την Urban Hotels

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από την Urban Hotels

Aμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων να εισέλθουν στην ελληνική αγορά, ενώ πληθαίνουν οι διακρίσεις ξενοδοχείων της χώρας από μεγάλους ομίλους του εξωτερικού. Ειδικότερα, η διεθνής αλυσίδα Urban Hotels, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην Κίνα, έχει αποφασίσει να επεκταθεί στην Ευρώπη περιλαμβάνοντας στα σχέδιά της και την Ελλάδα. Επίσης, στο στόχαστρο της αλυσίδας για την υπογραφή συμβάσεων διαχείρισης βρίσκονται η Κωνσταντινούπολη, η Ελβετία και το Λονδίνο. Η Urban Resort με έδρα στο Χονγκ Κονγκ άνοιξε το πρώτο της ξενοδοχείο στη Σαγκάη και στη συνέχεια επέκτεινε το ξενοδοχειακό δίκτυό της στην Κίνα, συνεκτιμώντας την τεράστια ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού, η άμεση συμβολή του τουριστικού τομέα στο ΑΕΠ της Κίνας αναμένεται να παρουσιάζει αύξηση κατά 7,4% σε ετήσια βάση μέχρι το 2024. Η αλυσίδα ήδη έχει δρομολογήσει σχέδια ανάπτυξης και σε άλλες ασιατικές αγορές όπως στη Σιγκαπούρη και στην Καμπότζη.

Στο μεταξύ, ένα ελληνικό ξενοδοχείο περιελήφθη σε λίστα της Starwood Hotels and Resorts με τα δέκα καλύτερα ξενοδοχεία της στον κόσμο βάσει της ετήσιας αξιολόγησης που κάνουν τα μέλη του προγράμματος ανταμοιβής Preffered Guest. Ειδικότερα, στη λίστα που δημοσιοποίησε ο διεθνής ξενοδοχειακός όμιλος περιλαμβάνεται το Santa Marina a Luxury Collection Resort στη Μύκονο. H λίστα του τρέχοντος έτους δημιουργήθηκε από κριτικές και βαθμολογίες από περισσότερα από 1,1 εκατ. μέλη του προγράμματος σε όλο τον κόσμο. Στη δεκάδα με τα καλύτερα ξενοδοχεία της Starwood βρέθηκαν, επίσης, τρία ξενοδοχεία της Ιταλίας (Τhe Westin Excelsior, Τhe St. Regis Florence και Τhe Gritti Palace, a Luxury Collection Hotel), δύο του Ντουμπάι (Grosvenor House, a Luxury Collection Hotel) και από ένα των ΗΠΑ (Τhe Canyon Suites at The Phoenician, a Luxury Collection Hotel), της Κίνας (Sheraton Qiandao Lake Resort), του Κατάρ (W Doha Hotel & Residences) και του Μεξικού (Τhe St Regis Punta Mita Resort).

Το Santa Marina μαζί με άλλο ένα συγκρότημα απ’ όλο το δυναμικό της Starwood ήταν τα μοναδικά ξενοδοχεία που διακρίθηκαν σε τέσσερις κατηγορίες το καθένα. Επίσης, σε δύο επιμέρους κατηγορίες ξεχώρισε και το ξενοδοχείο King George a Luxury Collection Hotel που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Εξάλλου, το δίκτυο αγροτουριστικών και παραδοσιακών καταλυμάτων Guest Inn ανακοίνωσε, χθες, και επισήμως ότι ο αριθμός των μελών του στη χώρα μας έφθασε τα 200, παρουσιάζοντας πολύ μεγάλη αύξηση την τελευταία τριετία. Σύμφωνα με το δίκτυο, η αύξηση των κρατήσεων για φέτος κινείται σε διψήφιο ποσοστό, ενώ οι προοπτικές για το 2015 είναι παραπάνω από αισιόδοξες.