ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονόμηση πόρων με μεταστεγάσεις

Εξοικονόμηση πόρων με μεταστεγάσεις

Συνεχίζονται οι μεταστεγάσεις στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων. Eπί της Λεωφόρου Συγγρού στην Αθήνα σε αδιάθετο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) στην οδό Λυκούργου 10, στο κέντρο της Αθήνας μεταστεγάζονται πλέον οι υπηρεσίες της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.).

Η ΗΔΙΚΑ εκμίσθωνε για περισσότερες από δύο δεκαετίες κτίρια ιδιωτών για τα οποία κατέβαλε μισθώματα ύψους 504.602,40 ευρώ ετησίως. Το νέο κτίριο στο οποίο μεταστεγάζεται είναι διατηρητέο, συνολικής μεικτής επιφάνειας 4.196 τετραγωνικών μέτρων.

Η μεταστέγαση επικυρώθηκε χθες με τη συνυπογραφή του συμβολαίου μίσθωσης από τον πρόεδρο του ΜΤΠΥ Παύλο Περράτη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Χρ. Χάλαρη. «Σε 2 χρόνια, με τη νέα στεγαστική πολιτική μας, καταφέραμε να εξοικονομήσουμε 10 από τα 25 εκατ. ευρώ που δαπανώνται ετησίως για τη στέγαση όλων των φορέων και υπηρεσιών του υπουργείου, δηλαδή μείωση 40%» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη μεταστέγαση της ΗΔΙΚΑ έπειτα από 25 χρόνια έχει ανάλογη αξία και συμβολισμό με την απόφαση για μετακόμιση των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας από το κτίριο της οδού Πειραιώς 40 -μετά 60 χρόνια- σε αυτό της οδού Σταδίου 29.