ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγή ηγεσίας στον ΣΕΒ σε φόντο μετεκλογικό

Αλλαγή ηγεσίας στον ΣΕΒ σε φόντο μετεκλογικό

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης, πραγματοποιείται αύριο η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τόσο η τοποθέτηση του νέου προέδρου του Συνδέσμου κ. Θεόδωρου Φέσσα, όσο και η πρώτη μετεκλογική αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που θα απευθύνει χαιρετισμό στην απογευματινή παραδοσιακή συνεδρίαση και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που θα μιλήσει στην κλειστή συνεδρίαση των μελών του ΣΕΒ.

Η αλλαγή ηγεσίας έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες θητείες του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου σηματοδοτεί την ανάγκη επαναπροσδριορισμού της φυσιογνωμίας και της δράσης του ιστορικού εργοδοτικού φορέα της χώρας στη μετά κρίση εποχή. Ο ιδρυτής και επικεφαλής του ομίλου Quest κ. Θεόδωρος Φέσσας αναλαμβάνει τα ηνία του Συνδέσμου και θα επιχειρήσει να ενισχύσει τον ρόλο του ΣΕΒ ως κύριου εκπροσώπου του επιχειρηματικού κόσμου και των ισχυρότερων παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, ενσωματώνοντας «οποιαδήποτε επιχείρηση προσθέτει σημαντική αξία σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται στην Ελλάδα και είναι διεθνώς ανταγωνιστικά». Με την ομιλία του στη γενική συνέλευση, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ θα απευθύνει προσκλητήριο ενότητας στην κυβέρνηση και στους κοινωνικούς εταίρους και θα προτάξει τον ρόλο των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρηματικές δυνάμεις που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ μπορούν και θέλουν να συνεισφέρουν. Το νέο Δ.Σ. που θα εκλεγεί από τη γενική συνέλευση θα πλαισιωθεί από ηχηρά ονόματα της βιομηχανίας που «έπαιξαν» στην κούρσα της διαδοχής, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος –παραμένει–, ο επικεφαλής της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αλλά και ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου. Στο νέο Δ.Σ. θα εισέλθει για πρώτη φορά και ο κ. Πάνος Μαρινόπουλος, με πολυσχιδείς δραστηριότητες στους κλάδους του λιανεμπορίου, της φαρμακοβιομηχανίας και της εστίασης, όπως επίσης και ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης από την Intracom Holdings.

Ο κ. Δασκαλόπουλος θα μείνει στην ιστορία του ΣΕΒ ως μοναδικός πρόεδρος με τέσσερις συνεχόμενες θητείες και θα αποχωρήσει με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου.