ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μισθοί στο Δημόσιο με βάση την απόδοση

Μισθοί στο Δημόσιο με βάση την απόδοση

Σύστημα αμοιβών με βάση την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή. Με το νέο μισθολόγιο που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2015, για τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα υπάρξει σύνδεση των αποδοχών με την παραγωγικότητα, ενώ θα επιχειρηθεί εξορθολογισμός των έξτρα αμοιβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο νόμου το οποίο θα εξεταστεί με την τρόικα και το όλο εγχείρημα θα πρέπει να νομοθετηθεί έως τον Σεπτέμβριο προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή του από 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε χθες πως ένα τέτοιο μοντέλο θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την παραγωγικότητα των οργανισμών του Δημοσίου.

«Η εφαρμογή ενός προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημοσίων λειτουργών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας στο έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.