ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελεγχοι για αρτοποιούς που δεν ζυγίζουν το ψωμί

Ελεγχοι για αρτοποιούς που δεν ζυγίζουν το ψωμί

Σε ελέγχους προχωρούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι πωλητές ζυγίζουν το ψωμί, όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 4254/2014. Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις, το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί ότι θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Μέχρι στιγμής, πάντως, διαπιστώνεται ιδιαιτέρως μεγάλη απροθυμία από τους αρτοποιούς να ζυγίζουν το ψωμί. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, το υπουργείο Ανάπτυξης σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας κατέστησε για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη ψηφίστηκε προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τη σχέση της ποσότητας του πωλούμενου άρτου με το καταβαλλόμενο τίμημα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης καλεί τους καταναλωτές να ζητούν τη ζύγιση, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα του άρτου που αγοράζουν. Σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση ζύγισης εκ μέρους του πωλητή, μπορούν να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ.1520) για τις σχετικές καταγγελίες.