ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα, βλέπει το Spiegel

santorini_3_800

Το 2014 θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη έτος με ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου «Attika Reisen» του Μονάχου, Μιχάλη Καραβά, στο περιοδικό «Der Spiegel».

Το περιοδικό υπενθυμίζει τη μείωση της τουριστικής κίνησης κατά την περίοδο της κρίσης, ενώ κάνει λόγο για βελτιωμένες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι εικόνες από διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία λειτούργησαν αποθαρρυντικά, όπως και οι ταξιδιωτικές οδηγίες που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Ελλάδα.

Ειδική αναφορά γίνεται στα δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», η οποία, όπως επισημαίνεται, «έριχνε λάδι στην φωτιά» με χαρακτηρισμούς όπως «χρεοκοπημένοι Έλληνες» και προτροπές για την πώληση κάποιων ελληνικών νησιών.

«Όλα αυτά έπληξαν τις σχέσεις των δύο λαών, το πρόσφατο παρελθόν όμως μοιάζει να έχει ξεχαστεί, καθώς στην Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια υπάρχει πλέον σταθερή κυβέρνηση και δεν ακούγεται κάτι για απεργίες και διαδηλώσεις», τονίζει ο συντάκτης και προσθέτει ότι διαπιστώνεται βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και δημιουργία ειδικών πακέτων, όπως για τουρισμό ευεξίας ή γευσιγνωσίας.

Στο δημοσίευμα, ωστόσο, επισημαίνεται και η αύξηση των τιμών που διαπιστώνεται σε προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, όπου έχει αυξηθεί και η τουριστική κίνηση.

Γίνεται μάλιστα λόγος για πρακτική της «αρπαχτής», η οποία, «αν συνεχιστεί, θα αποβεί τελικά σε βάρος της ελληνικής οικονομίας», ενώ αναφέρεται ότι τα δύο-τρίτα των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν σχεδιάζουν διακοπές στο εσωτερικό, διότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές.