ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμβαση Τσίπρα ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΕΤΤ

Παρέμβαση Τσίπρα ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΕΤΤ

Aνοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα απέστειλαν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για την πορεία που έχει λάβει το θέμα της στελέχωσης της Επιτροπής και ειδικά για το γεγονός ότι παραμένει χωρίς πρόεδρο περισσότερο από ένα έτος. Η ακέφαλη ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τους εργαζομένους, έχει αναστείλει ολοσχερώς τη λειτουργία της Επιτροπής, η οποία δεν δύναται να συγκληθεί από το τέλος Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα με την επιστολή, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ασκήσουν το μέρος των αρμοδιοτήτων που δεν απαιτούν τη λήψη αποφάσεων από την ολομέλεια της ΕΕΤΤ, δεδομένου ότι αυτή δεν δύναται να συγκληθεί. «Η εν λόγω δυσλειτουργία έχει επηρεάσει αρνητικά, μεταξύ άλλων, θέματα προστασίας καταναλωτή, ελέγχου των αγορών και συλλογής εσόδων προς τον κρατικό προϋπολογισμό», αναφέρεται στην επιστολή. «Περαιτέρω», προστίθεται στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό, «από την 1/4/2016, και εάν δεν έχει μέχρι τότε εγκριθεί ο προϋπολογισμός της ΕΕΤΤ για το έτος 2016, δεν θα μπορούμε να προβαίνουμε σε καμία υπηρεσιακή ενέργεια που απαιτεί δαπάνες».

Η επιστολή κοινοποιείται ακόμη στον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής, Νίκο Βούτση, και στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη. Σημειώνεται ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε δημοσιονομικός έλεγχος στην ΕΕΤΤ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), και σύμφωνα με το πόρισμα που εκδόθηκε, απαιτείται η επιστροφή στην ΕΕΤΤ δαπανών μελών και προσωπικού της Επιτροπής από το 2010 και μετά.