ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πεντάστερο ξενοδοχείο το κτίριο του ΝΑΤ

Πεντάστερο ξενοδοχείο το κτίριο του ΝΑΤ

Ξενοδοχείο 5 αστέρων έχει στόχο να δημιουργήσει ο όμιλος YAZBEK στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από την ανακαίνιση υφιστάμενου κτιρίου ιδιοκτησίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου που βρίσκεται επί της οδού Ομήρου 19 και Ακαδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΝΑΤ έχει σε πρώτη φάση αποδεχθεί την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ομίλου για τη μακροχρόνια μίσθωση του εν λόγω κτιρίου. Στο πλαίσιο αυτό, το ΝΑΤ έχει αποδεχθεί τη μίσθωση του κτιρίου για 25 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης ενώ ο όμιλος επιθυμεί τη μίσθωσή του για 50 χρόνια. Στην πρόταση περιλαμβάνεται η ανακαίνιση του κτιρίου και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με κόστος επισκευής, κατ’ εκτίμηση της εταιρείας, ύψους 5 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος έχει κάνει προσφορά ετήσιου μισθώματος 100.000 ευρώ και κατάθεσης τραπεζικής εγγύησης επίσης 100.000 ευρώ, η οποία θα παραμείνει στο ΝΑΤ καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Το κτίριο αποτελείται από 7 ορόφους συνολικής επιφάνειας 3.014.12 τ.μ.

Πρόκειται για κτίριο γραφείων της δεκαετίας του ’70 το οποίο σήμερα είναι κενό μισθωτών και χρήζει εκτεταμένων επισκευών ανακαίνισης καθώς παρατηρούνται φθορές, συνεπεία της παλαιότητας και της πολυετούς χρήσης. Σημειώνεται πως στην πρόταση του ομίλου, που υπογράφεται από τον πρόεδρό του Ρόναλντ Γιάσμπεκ, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη μίσθωση ενός ακόμη κτιρίου του ΝΑΤ, επί της οδού Ζαλοκώστα 7.