ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: «Καθυστερήσεις από την Ελλάδα στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων»

Σόιμπλε: «Καθυστερήσεις από την Ελλάδα στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε το περασμένο καλοκαίρι στους πιστωτές της, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί μια λύση.

«Ξέρουμε ότι η πίεση του χρόνου είναι μεγάλη και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τη γρήγορη λήψη αποφάσεων. Αλλά οι θεσμοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν εφαρμοστεί αρκετά από αυτά που είχαν συμφωνηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε στους δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στο θέμα του συνταξιοδοτικού συστήματος το οποίο αποτελεί «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεταρρύθμιση, τότε θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

«Οι τρεις θεσμοί θα πρέπει μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν ώστε να δουν τι μπορεί να γίνει αντ' αυτού προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει προσηλωμένη στον γενικό της στόχο», τόνισε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

«Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς κάτι που δεν επείγει», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πιο πιεστικά ζητήματα, όπως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.