ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση αποδόσεων για τα εγχώρια ομόλογα

Αύξηση αποδόσεων για τα εγχώρια ομόλογα

Αυξήθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς σημειώθηκαν επιλεκτικές ρευστοποιήσεις των κρατικών εκδόσεων χρέους με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές.

Το country risk για την Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα όσο περνούν οι εβδομάδες και δεν υπάρχουν σαφή δείγματα προσέγγισης μεταξύ κυβέρνησης και των θεσμών για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η αμφιβολία αποτελεί την αφορμή να σημειώνονται καθημερινά επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στην ηλεκτρονική δευτερογενής αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ).
 

Το 2ετές ομόλογο παρουσίασε τιμή στα 93,20 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 9,10%. Το 3ετές ομόλογο κατέγραψε μέση τιμή στα 87,70 λεπτά και απόδοση στο 9,60% ενώ το 10ετές ομόλογο σημείωσε τιμή στα 67,30 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 8,60%. Το spread του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στις 844 μονάδες βάσης.

Το δεκαετές γερμανικό ομόλογο παρουσίασε απόδοση 0,16%, η Ιρλανδική δεκαετία είχε απόδοση 0,78% και η πορτογαλική δεκαετία διαπραγματεύεται με απόδοση 2,93%. Η Ισπανική δεκαετία σημείωσε απόδοση 1,51%, η γαλλική δεκαετία έχει απόδοση 0,52% και η ιταλική δεκαετία σημείωσε απόδοση 1,29%.