ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών

Συνάντηση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών

Με αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συναντήθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.  

Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί τόνισαν ότι η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό υπηρετεί τους βραχυπρόθεσμο​υς αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης, ενώ η αναδιοργάνωση των δημοσίων δαπανών, σε βάθος δύο χρόνων, αποτελεί γενικότερο κυβερνητικό στόχο.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, είναι σημαντικό να δοθεί το πολιτικό σήμα από τους πιστωτές ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα.  Έτσι, σημείωσε, θα έχουμε λύσεις και σε οικονομικό και ​σε πολιτικό επίπεδο.
​ ​
Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα του χρέους ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι μία έγκαιρη συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.