ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν.Δ.: Οχι αφανείς διαδικασίες από την «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα»

Την παρέμβαση του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Παπαθανασίου, υπεύθυνου του τομέα Τουρισμού και Ναυτιλίας, προκάλεσαν οι βολές και τα υπονοούμενα του υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας και προέδρου του Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένη ΑΞΕ κ. Θ. Πανταλάκη κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ξενοδοχειακής εταιρείας για τον διαγωνισμό της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» Α.Ε. ως προς την εκμετάλλευσης της πλαζ Βουλιαγμένης. Οπως δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου «η Νέα Δημοκρατία έχει προειδοποιήσει την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ότι δεν θα ανεχθεί αδιαφανείς διαδικασίες από την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.. Οι δηλώσεις του κ. Πανταλάκη για τσαρλατάνους θέτουν μεγάλα ερωτήματα για την ποιότητα και την αξιοπιστία του διαγωνισμού που διενήργησε η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. για την εκμετάλλευση των ακτών. Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νικ. Χριστοδουλάκης οφείλει να παρέμβει και να ζητήσει εντός της ημέρας αφενός πρόσθετη ενημέρωση από τον κ. Πανταλάκη και αφετέρου από τη διοίκηση της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. να δώσει την αξιολόγηση των προσφορών στη δημοσιότητα. Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνο κόμμα, θα ζητήσει ενημέρωση για το θέμα από τους εμπλεκόμενους πριν λάβει τις αποφάσεις της».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.» την καλύτερη προσφορά για την ανάληψη της Ακτής της Βουλιαγμένης κατέθεσε η Κοινοπραξία Αττικές Ακτές (ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, Τερινα, Ιθάκη ΕΠΕ, Αχινός).

Σε δηλώσεις τους στην «Καθημερινή», υποστηρίζουν ότι η μετάταξη της Σοφοκλέους από τις αναδυόμενες στις ώριμες αγορές δεν αποτελεί πανάκεια, αλλά οπωσδήποτε θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την ωρίμαση των συνθηκών στο ΧΑΑ και κυρίως στο να αλλάξουν οι επενδυτικές συνήθειες των επενδυτών. Μάλιστα, τονίζεται ότι η επιστροφή των Ελλήνων επενδυτών αποτελεί το ζητούμενο καθώς αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της αγοράς.