ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικογενειοκρατία κατά εταιρικής διακυβέρνησης

Το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρικής διακυβέρνησης που έχει εκπονηθεί από ομάδα στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και έχει ήδη γίνει προσχέδιο νόμου για ψήφιση, δεν έχει προκαλέσει μέχρι τώρα το ενδιαφέρον των εισηγμένων επιχειρήσεων. Οι λόγοι είναι πολλοί και αναδεικνύονται μέσα από την έρευνα που πραγματοποίησε η «Καθημερινή» σε περισσότερες από 50 επιχειρήσεις. Ο κυριότερος εξ αυτών είναι η απροθυμία των εταιρειών να τοποθετήσουν ανεξάρτητα στελέχη ως μη εκτελεστικά μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων, όπως προβλέπει η εταιρική διακυβέρνηση. Η αιτία είναι προφανής και έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 92% των εισηγμένων εταιρειών είναι οικογενειακές επιχειρήσεις και δεν θα ήθελαν να μάθουν τα όποια «μυστικά» των εταιρειών τους στελέχη που πιθανότατα αύριο να βρίσκονται σε ανταγωνιστή τους.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που προχωρούν σε «φιλικές ανταλλαγές» στελεχών προκειμένου να καλύψουν αυτό το θέμα όπως έγινε πρόσφατα μεταξύ της Δέλτα και της Βαρυτίνη και της Ελαΐς με τη Shell. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει για την εταιρεία Βαρυτίνης, η οποία μετά 4 γενεές ανέθεσε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον manager κ. Ευθύμιο Βιδάλη, με μακρά εμπειρία σε επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Ελαΐς, όπως προαναφέραμε, έχει προχωρήσει εδώ και χρόνια στη δημιουργία τμημάτων εσωτερικού ελέγχου, καθώς ως θυγατρική της πολυεθνικής Unilever έχει αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που της δίνουν τα διεθνή στάνταρντς, ενώ εμφανίζεται πανέτοιμη και για την εταιρική διακυβέρνηση όταν ψηφισθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η Εληνική Εταιρεία Μπισκότων, η Μινωικές Γραμμές, η ΑΝΕΚ Lines έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό την εταιρική διακυβέρνηση, ενώ κατά κύριο λόγο θα αναζητήσουν και νέα στελέχη από την αγορά εργασίας για την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων που δημιουργούνται.

Ενα ακόμη στοιχείο είναι ότι το κόστος που προκύπτει για κάθε εισηγμένη προκειμένου να ανταποκριθεί στα βασικά δεδομένα της εταιρικής διακυβέρνησης έχει υπολογισθεί ότι ανέρχεται περίπου στα 200 εκατ. δραχμές, συμπεριλαμβανομένου και του εσωτερικού ελέγχου. Ειδικότερα, ο εσωτερικός έλεγχος είναι μία υπηρεσία από υπαλλήλους της ίδιας της εταιρείας η οποία ελέγχει εάν η επιχείρηση τηρεί τους προβλεπόμενους κανονισμούς και τα πιστοποιητικά διασφάλισης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τα θέματα του εσωτερικού ελέγχου υπάρχει το λεγόμενο «κόκκινο βιβλίο», που αποτελείται από 1.400 σελίδες με πλήρεις οδηγίες που φθάνουν μέχρι και τις ηθικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν την επιχείρηση.

Από τον Ομιλο της Βιοχάλκο μάς ενημέρωσαν ότι οι θυγατρικές εταιρείες θα προσαρμοσθούν στο θεσμό της εταιρικής διακυβέρνησης όταν αυτός γίνει νόμος του κράτους και ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ στα συστήματα εσωτερικού ελέγχου ο Ομιλος είναι εδώ και χρόνια πρωτοπόρος στον τομέα.

Η διοίκηση της Space Hellas μας υπογράμμισε ότι προχωρεί τα θέματα της εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς και του εσωτερικού ελέγχου, θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν και από στελέχη εκ των ενόντων. Ο αντιπρόεδρος της Chipita International Κωνσταντίνος Αποστολίδης μας ανέφερε ότι η εταιρεία θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες γα την εταιρική διακυβέρνηση βάσει των κανονισμών που θα ισχύσουν, ενώ τόνισε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Chipita έχει προσλάβει 15 στελέχη από την αγορά για θέματα εσωτερικού ελέγχου.

Οι διοικήσεις των εταιρειών Nexans (πρώην Αλκατέλ Καλώδια Ελλάς) και Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών απάντησαν ότι προχωρούν κανονικά τις διαδικασίες για θέματα εσωτερικού ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης,

Πάντως, το εντυπωσιακό στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι οι επιχειρήσεις εκφράζουν και την αντίδρασή τους για τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας και τον καταιγισμό των νόμων και των διατάξεων, που δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη των εργασιών τους και στην υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων.

Ισως δεν είναι τυχαία η επισήμανση υψηλόβαθμου στελέχους της ασφαλιστικής αγοράς που έλεγε για την υπόθεση: «Οταν ένα βαρόμετρο της αγοράς (εννοώντας τον κ. Κοντομηνά) αποφάσισε να πουλήσει μια εταιρεία leader στο χώρο της, είναι σαν να μας λέει ξεκάθαρα ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και μάλιστα πολύ».