ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργο στην ανάπτυξη ακινήτων η K. Μπαλάφας

Το πρώτο της επίσημο έργο στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων ανέλαβε η κατασκευαστική K. Μπαλάφας ΑΤΕ, καθώς κατέληξε σε συμφωνία με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Στρατού (ΤΑΣ), αναφορικά με την εκμετάλλευση δύο οικοπέδων στο Δήμο Παπάγου, εκτάσεως 3,42 και 1,92 στρεμμάτων αντίστοιχα.

Ακολουθώντας το πρότυπο της συμφωνίας για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του κεντρικού κτιρίου του ΜΤΣ, που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Βουκουρεστίου, Αμερικής και Σταδίου (το σχετικό διαγωνισμό κέρδισε ο Ομιλος Πειραιώς), οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο 25ετούς διάρκειας, που προβλέπει την καταβολή προσυμφωνημένου ετήσιου μισθώματος από την K. Μπαλάφας. Η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει στην κατασκευή σύγχρονων κτιρίων και στα δύο οικόπεδα με στόχο την εμπορική αξιοποίησή τους, ως γραφειακούς χώρους. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η Μπαλάφας ΑΤΕ έχει αναλάβει και την ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζει τις κεντρικές υπηρεσίες του ΜΤΣ.

Η εταιρεία δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να προωθήσει δύο σχεδιαζόμενα έργα τουριστικής οικιστικής ανάπτυξης στη Νότια Εύβοια και στη Λαμία, στα Καμένα Βούρλα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Printec είχε εξαγοράσει την «Αρχιμήδης», μια εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής για επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, διανομών, βιομηχανίας, με εξειδίκευση στη μελέτη και εγκατάσταση λύσεων barcode (γραμμωτού κώδικα).