ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα επένδυση της «Βωβός» προς… επίρρωσιν χρηματιστηριακών πληγών

Επιχειρώντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά την κατά τεκμήριο απογοητευτική πορεία της μετοχής της κατά τις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης, η «Μπ. Βωβός Διεθνής – Τεχνική Α.Ε.» ανακοίνωσε χθες ότι προχωράει σε νέα επένδυση ύψους 12 δισ. δρχ. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει την ανάπτυξη κτιρίου γραφείων και υπόγειου χώρου στάθμευσης, σε οικόπεδο 11 στρεμμάτων επί της Λ. Κηφισίας, δίπλα στο Μέγαρο του ΟΤΕ, στη συμβολή με τον άξονα της Αττικής Οδού.

Ο κύκλος εργασιών 3,2 δισ. στο 3μηνο

Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 3,2 δισ. δρχ., έναντι 702 εκατ. δρχ. της αντίστοιχης περιόδου του 2000, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,4 δισ. δρχ., έναντι 618 εκατ. δρχ. Σε ενοποιημένη βάση (περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των «Μπ. Βωβός – Διεθνής Τεχνική Ο.Ε.», «Δώμα Α.Ε.», «Εργοληπτική-Κτηματική-Τουριστική Α.Ε.» και International Pallas Hotel), ο όμιλος παρουσίασε κύκλο εργασιών 4,625 δισ. δρχ. έναντι 2,754 δισ. δρχ. το 2000, ενώ τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,38 δισ. δρχ., έναντι 794 εκατ. δρχ.

Η μετοχή σημείωσε νέα πτώση

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε τις τρεις πρώτες ημέρες υπό καθεστώς ελεύθερης διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας υποχώρηση από την αρχική τιμή εισαγωγής των 9,62 ευρώ (3.278 δρχ.), στα 9,4 ευρώ (3.203 δρχ.).

Ωστόσο, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία ήταν έντονα πτωτική για το σύνολο του χρηματιστηρίου, η μετοχή σημείωσε νέα πτώση της τάξεως του 6,81% στα 8,76 ευρώ (2.985 δρχ.), ενώ συνολικά κινήθηκαν 258.780 τεμάχια. Οπως προκύπτει, η «Μπ. Βωβός» δεν κατόρθωσε να πείσει τη μεγάλη μερίδα των ιδιωτών επενδυτών, ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που δημιουργήθηκε σύγχυση αναφορικά με τη μέθοδο αποτίμησης των κερδών της εταιρείας, όπως επίσης και τη διάκριση ανάμεσα στην εκδότρια Α.Ε. και την ομώνυμη θυγατρική της Ο.Ε., η οποία εκτελεί μεγάλο μέρος του κύκλου εργασιών.