ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και ηλεκτρονική τράπεζα η Λαϊκή

Την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής τραπεζικής, προωθεί η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου μέσω της Laiki e Bank, τα προϊόντα της οποίας εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά μέχρι το τέλος του έτους.

Οπως ανέφερε χθες ο εκτελεστικός πρόεδρος της τράπεζας κ. Κίκης Λαζαρίδης, με τη Laiki eBank η τράπεζα κατορθώνει να εξαπλωθεί γεωγραφικά με παράλληλη προσφορά ολοκληρωμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια λειτουργικής συνύπραξης του παραδοσιακού κααταστήματος με τα ηλεκτρονικά κανάλια και συγκεκριμένα το Διαδίκτυο, το σταθερό και κινητό τηλέφωνο και τα ΑΤΜ’s καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Το όλο σύστημα το οποίο είναι πελατοκεντρικό, προβλέπει ενιαία διαχείριση των πληροφοριών, ώστε ο πελάτης να εξυπηρετείται από όλα τα κανάλια σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της ηλεκτρονικής τραπεζικής, η Λαϊκή προχωρεί στο σχεδιασμό και νέων ηλεκτρονικών προϊόντων. Πέραν του e-trading το οποίο σε 6 μήνες λειτουργίας του κάλυψε το 15% και πλέον των εντολών της χρηματιστηριακής εταιρείας του ομίλου, έως το τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμα δύο ακόμη νέα προϊόντα για την κυπριακή αγορά, το eChecking και η eCard και θα ακολουθήσουν προϊόντα, όπως π.χ. το eLoan και eMotor για αγορά και ασφάλιση αυτοκινήτου.

Την ίδια στιγμή ο ΥΜΑΘ αποκάλυψε ότι σύντομα θα αρχίσουν εντός του αύλειου χώρου του ΕΣΚΑ εργασίες για την ανέγερση πολυώροφου κτιρίου για τις ανάγκες του Τύπου που θα καλύψει το 2004, παρά το γεγονός ότι υπήρξε αίτημα από την πλευρά της διοίκησης της HELEXPO, κατά την πρόσφατη σύσκεψη με τον ΥΠΕΘΟ, να σταματήσει κάθε σχετική διαδικασία. Ο ΥΜΑΘ είπε χθες ότι ο φάκελος για τη μετοχοποίηση του 25% της HELEXPO θα κατατεθεί τέλη του 2001, αρχές του 2002. Πρότεινε, μάλιστα, το 10% της εταιρείας να διατεθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης, πέραν του 25%, και ένα επιπλέον 10% να διατεθεί στους φορείς της πόλεως.