ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή η σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ-Αurora

Ισχυρές αναταράξεις στον ΟΤΕ και στην κυβέρνηση προκαλούν ήδη οι αποκαλύψεις σχετικά με τη σύμβαση μίσθωσης χωρητικότητας στο καλώδιο Flag που συνήψε ο Οργανισμός με τη διαμεσολαβήτρια εταιρεία Aurora, η οποία αποτελεί «μετεξέλιξη» εταιρείας καθαρισμού ελληνορωσικών συμφερόντων! Χθες, η σκανδαλώδης σύμβαση ΟΤΕ – Aurora έφθασε και στη Βουλή με ερώτηση έξι βουλευτών της Ν. Δ. (Α. Παπαληγούρας, Σ. Καλογιάννης, Χ. Ζώης, Ν. Αγγελόπουλος, Μ. Τσαρουχά και Ευρ. Στυλιανίδης) που απευθύνεται προς τον υπουργό Μεταφορών – Επικοινωνιών.

Ειδικότερα οι βουλευτές της Ν. Δ. αναφέρουν:

«Μια μικρή εταιρεία που αναλαμβάνει καθαρισμούς κτιρίων, η Καρακίτσος Κλήνιγκ Α.Ε., με κύκλο εργασιών λίγων εκατομμυρίων, μετατράπηκε σε εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Ωρόρα Παγκόσμιες Λύσεις Α.Ε. (Aurora Global Solutions Α.Ε.), η οποία εξασφαλίζει -με σκανδαλώδεις όρους- τη σύνδεση του ΟΤΕ με τα κυκλώματα τηλεπικοινωνίας που ελέγχονται από τις πολυεθνικές του κλάδου!

Συγκεκριμένα, προτού καλά καλά ολοκληρωθεί η μετατροπή της εταιρείας καθαρισμού σε εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μανασής υπέγραψε συμφωνία αρχικού ύψους 10 δισ. δρχ. και με απροσδιόριστο συνολικό τίμημα για την 15ετή(!) διάρκεια της συμφωνίας για παροχή υπηρεσιών από την Aurora στον τομέα της διεθνούς τηλεφωνίας. Η σύμβαση με τον ΟΤΕ υπεγράφη στις 19/9/2000 (απόφαση Δ.Σ. ΟΤΕ στη συνεδρίαση 2620/19.9.2000) και η αλλαγή του σκοπού της εταιρείας από καθαριστή σε παροχέα διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 08981/26.9.2000, δηλ. μία εβδομάδα μετά».

Και ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών:

– Πώς εγκρίθηκε μια τέτοια σκανδαλώδης σύμβαση, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και με διαδικασία επείγοντος και

– Αν η κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να προσδιοριστεί η ζημιά που υπέστη ο ΟΤΕ.