ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση στις πωλήσεις

Εναγωνίως περίμεναν χθες οι επενδυτές την ανακοίνωση των προβλέψεων της μεγαλύτερης κατασκευάστριας «τσιπς» ηλεκτρονικών υπολογιστών, της Intel, σχετικώς με τις πωλήσεις της του δευτέρου τριμήνου. Ανακοινώνοντας για πρώτη φορά στοιχεία του είδους στα μέσα ενός τριμήνου, η Intel Corp. αναμενόταν χθες -σύμφωνα με τους αναλυτές- να ανακοινώσει προσδοκώμενες πωλήσεις της τάξεως των 6,29 δισ. δολαρίων.

Στις 17 Απριλίου η εταιρεία είχε προβλέψει ότι οι εν λόγω πωλήσεις της θα κυμαίνονταν από 6,2 ώς και 6,8 δισ. δολάρια, εκτιμώντας ότι η κατάσταση στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών αρχίζει να βελτιώνεται διεθνώς, μετά τις άσχημες συνθήκες που επικράτησαν πέρυσι.

Αύξηση ζήτησης

Πάντως, η Semiconductor Industry Associatoin ανακοίνωσε χθες ότι οι πωλήσεις «τσιπς» αναμένεται να είναι φέτος μειωμένες κατά 14%, ενώ αναλυτές αναφέρουν ότι αν τελικώς «πιάσει» η Intel τους στόχους πωλήσεων που είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο, ίσως αυτό να μην οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης, αλλά στο ότι η εταιρεία «βοηθά» στην αύξηση των αποθεμάτων που διατηρούν οι πελάτες της.